Hadia Mirza rørte statsministeren.
Hadia Mirza rørte statsministeren.

Hadia (17) rørte statsministeren til tårer

Hadia Mirza var en av 12 ungdommer som fikk æren av å lage og servere regjeringens nyttårsmiddag i statsministerboligen.

12 ungdommer fra Geitmyra fikk æren av å lage og servere regjeringens nyttårsmiddag i statsministerboligen
12 ungdommer fra Geitmyra fikk æren av å lage og servere regjeringens nyttårsmiddag i statsministerboligen.

– Gi oss større mulighet til å ta del i samfunnet. Gi oss mer tillit. Vi vet at ungdomskriminaliteten går ned når vi har bedre ting å fylle dagene med. Å få sjansen er det som styrker oss ungdom, sa juniorkokk Hadia Mirza.

Ordene hennes rørte statsminister Jonas Gahr Støre og regjeringen til tårer. 

En smak av Norge 

Geitmyras juniorkokker laget en Norge rundt-meny til nyttårsmiddagen.
Geitmyras juniorkokker laget en Norge rundt-meny til nyttårsmiddagen.

Forberedelsene til den store kvelden har pågått i ukevis – fra prepping til prøving av nye uniformer og serveringskurs.

Sammen med kjøkkensjef Sanni Tikkanen og mentor Jay Boyle, komponerte juniorkokkene en meny som feiret norsk matkultur og råvarer. 

– Vi har laget en Norge rundt-meny til dere, sa Mirza, og gikk gjennom den rikholdige menyen:

· Apertif: Buklist av svin fra Jæren på toast med plommeeddik fra Ringsaker og krem av Grotteost fra Hitra.

· Forrett: Skrei fra Finnmark og kamskjell fra Rødøy

· Hovedrett: Filet, tunge og skank av reinsdyr fra Røros, med karamellisert jordskokk fra Geitmyra og brunost fra Hol.

· Dessert: Jonas Gahr Støres egen isdrøm, med juniorkokkenes egen vri – whiskykaramell, crumble og mandarinkrem.

Et år med imponerende resultater 

I 2024 jobbet Geitmyra Juniorkokker totalt 7845 timer og serverte nesten 10 000 måltider.

– Dette er et ekte ungdomsløft – bra for folkehelsa, for arbeidslivet, for norsk mat og kultur, for læring og næring. Eller som NAV-sjefen sa: et komplett kinderegg, sier daglig leder for Geitmyra juniorkokker, Heidi Austlid.

Ungdom og mestring 

For Hadia Mirza og de andre juniorkokkene er Geitmyra Juniorkokker mer enn en jobb – det er et fellesskap som gir tilhørighet og mestring. 

– Å være juniorkokk betyr mye for meg. Jeg har lært å være en god kollega, venninne, mentor og søster. Jobben har gitt meg mange gode opplevelser og en ny familie som jeg er blitt en del av. Vi ungdommer trenger et sted hvor vi blir ønsket og elsket for den vi er, sa Hadia Mirza.

Kvelden i statsministerboligen ble en kveld der ungdommene virkelig fikk skinne og vise hva de kan oppnå når de gis muligheter og ansvar.

– Dette har vi gledet oss til. At det er ungdommene fra Geitmyra som har laget maten, gjør også at den smakte ekstra godt, sa en fornøyd Jonas Gahr Støre.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS