Kokkeelev Edgar Josue Rivera-Høgberg, servitørelev Selma Lindahl Vangstein og kokkeelev Andrea Sofie Andersen Bakken fra Glemmen videregående skole gikk seirende ut av Tine MatCup 2025
Kokkeelev Edgar Josue Rivera-Høgberg, servitørelev Selma Lindahl Vangstein og kokkeelev Andrea Sofie Andersen Bakken fra Glemmen videregående skole gikk seirende ut av Tine MatCup 2025.

Glemmen-elevene til topps

Elevene på laget Tramonto fra Glemmen videregående skole i Fredrikstad gikk helt til topps i Tine MatCup 2025.

Glemmen vgs. tok storeslem i Tine MatCup, med tre priser. Andrea Sofie Andersen Bakken ble kåret til årets kokkeelev.
Glemmen vgs. tok storeslem i Tine MatCup, med tre priser. Andrea Sofie Andersen Bakken ble kåret til årets kokkeelev.

Nannestad videregående skole (De Eletti) endte på andreplass, mens laget fra Rauma videregående skole ( Siamo Noi) ble nummer tre.

De andre lagene i finalen var elevene fra Borgund vgs. (Beteslag), Sam Eyde vgs. (Sorriso Luminoso) og Steinkjer vgs. (Al Dente).

Glemmen-laget

Lagleder Sigrun Nergård på Glemmen vgs. er fryktelig stolt over laget sitt, som besto av kokkeelevene Andrea Sofie Andersen Bakken og Edgar Josue Rivera-Høgberg, og servitørelev Selma Lindahl Vangstein.

– Et lag med usedvanlig godt samspill både i kjøkken og med servitøren. Gode basis-fagkunnskaper på både ost, drikke, service og smakskombinasjoner. Nivået på VG2-eleven er skyhøyt, og nærmer seg stadig lærlingene i konkurransen på Asko Servering Norgescup, uttaler hoveddommer Gunnar Hvarnes i jurybegrunnelsen. 

Årets kokke-elev og servitørelev

Eirun Sletnes fra Rauma videregående skole ble kåret til årets servitørelev.
Eirun Sletnes fra Rauma videregående skole ble kåret til årets servitørelev.

Andrea Sofie Andersen Bakken fra vinnerlaget fra Glemmen ble også kåret til «Årets kokkeelev» etter konkurransen, mens Eirun Sletnes fra bronselaget fra Rauma videregående skole ble kåret til «Årets servitørelev».

Trippel for Glemmen

Glemmen-laget Tramonto stakk også av med prisen «Kutt matsvinn-prisen»,

– Vi ser på hvordan man som kokk jobber for å redusere matsvinn. Vi deler derfor ut en egen pris til det laget som har minst matsvinn. Det er viktig å ta vare på råvarene og alle ressursene når man lager mat, sier daglig leder i Norske Kokkers Landsforening (NKL), Espen Wasenius.

En arena for de unge talentene

Lagene skulle tilberede og servere gjestene et tre-retters måltid, og til bords satt blant annet konserndirektør kommersielt hos Tine, Karin Storvik. 

En av rettene til vinnerlaget fra Glemmen vgs.
En av rettene til vinnerlaget fra Glemmen vgs.

– Tine har en ambisjon om å bidra til matglede gjennom hele livet. Og for å få til det er vi helt avhengige av å ha gode og engasjerte fagfolk. Og hensikten med Tine Matcup er jo nettopp å skape en arena for disse unge, dyktige talentene til å satse på en karriere innenfor matfaget, sier Storvik.

– Bidra til økt rekruttering

– Det ble et veldig flott arrangement, og det har vært inspirerende å se engasjementet blant landets fremtidige kokker og servitører. Vi i Tine er stolte av å være sponsor til Norske Kokkers Landsforening (NKL) og bidra til økt rekruttering og sikre at norske mattradisjoner blir forvaltet godt også i fremtiden, sier sponsorsjef for Tine, Ann-Kristin Steenslie Syversen.

En smak av Italia 

En av rettene til vinnerlaget fra Glemmen vgs.
En av rettene til vinnerlaget fra Glemmen vgs.

Tine Matcup er en lagkonkurranse hvor samarbeid, planlegging og gjennomføring er vesentlig for å gå helt til topps. Det er i tillegg viktig å vise hvordan man håndterer god kommunikasjon mellom restaurant, kjøkken og gjester.

Lagene bedømmes ut fra en skala der smak er den mest avgjørende. Men orden, hygiene, arbeidsteknikk, faglig utførelse, presentasjon og anretning blir også vurdert.

I år hentet Tine Matcup inspirasjon fra Italia. Finalelagene skulle lage en treretters meny med råvarer som assosieres med Italia og Middelhavet, og bordene skulle dekkes til italiensk «fine dining», der både aperitiff og avsluttende kaffedrikk skulle få gjestene til å føle seg som om de var på den italienske rivieraen.

Bruk av kjente og kjære matlagingsprodukter som Tine Meierismør og Tine Kremfløte var også en obligatorisk del av oppgaven, sammen med blant annet ostene Kvitlin, Alpeost og Chevre.

Behov for økt oppmerksomhet rundt yrkesfag og fagbrev 

En av rettene til vinnerlaget fra Glemmen vgs.
En av rettene til vinnerlaget fra Glemmen vgs.

I dag utdannes det færre enn halvparten innen restaurant- og matfag enn det er behov for. Tine Matcup har som mål å fremme rekrutteringen til restaurant- og matfag, og er en av landets største konkurranser for elever på kokk- og servitørfag på videregående skole. 29 lag deltok i semifinalene i november 2024 og de seks beste lagene gikk videre til finalen i Stavanger. 

Konkurransen gjennomføres i samarbeid mellom Tine og Norske Kokkers Landsforening, og har blitt en viktig plattform for å synliggjøre unge talenter i kokkebransjen.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS