Lars Hamnes, Martin Bergvin og Vegard Brevik fra Strinda videregående skole vant i dag Tine Matcup.
Lars Hamnes, Martin Bergvin og Vegard Brevik fra Strinda videregående skole vant i dag Tine Matcup.

Seier til Strinda vgs i Tine MatCup

Team VLM fra Strinda videregående skole, med Lars Hamnes, Martin Bergvin og Vegard Brevik, vant lørdag Tine Matcup i Stavanger.

Publisert

Tine Matcup er en de konkurranse for elever på matfag som er i sitt andre år på videregående skole.

Juryen mener nivået var høyt under årets finale, som er et av høydepunktene for landets kokk- og servitørelever landet over.

Les også: Kokkeeliten heier frem kokketalentene

Andreplassen gikk til Los Bandidos fra Rauma videregående skole, mens Team Hillside fra Åssiden videregående skole ble nummer tre. Osteprisen gikk til Ingrid Berge Rasmussen på laget Fjord og Fjell fra Karmsund videregående skole.

Glade vinnere fra Strinda videregående skole.
Glade vinnere fra Strinda videregående skole.

Tre glade vinnere

Lars Hamnes, Martin Bergvin og Vegard Brevik er jublende glade over å ha gått helt til topps i årets finale.

Det var bare så vidt vi klarte å komme oss opp trappen på scenen, vi var så nervøse alle tre. Vi følte at vi hadde god kontroll under finalen i dag, og nå er vi bare klare for å feire, sier de.

Best i planlegging og gjennomføring

Det hele ble arrangert på storkjøkkenet på Jåttå videregående skole i Stavanger.

Fem lag fra hele Norge tok kniv og stekepanne fatt for å overbevise dommerne om at de var verdige vinnere av årets TINE MatCup.

– Laget som vant var best totalt sett, og leverte både i planlegging og gjennomføring. Samarbeidet i teamet var godt, og kommunikasjonen mellom kjøkken og servitør fungerte bra. Det var veldig jevnt i toppen, så det var de små nyansene som avgjorde og ga Team VLM serien i dag, sier hoveddommer Jostein Medhus.

Krevende oppgaver

Elevene fra kokk- og servitørlinjene har fått bryne seg på krevende oppgaver og høyt stressnivå underveis i konkurransen.

Hele 22 lag var med i semifinalene, og fem lag tok seg helt til finalen. Lagene har blant annet komponert og servert en trerettersmeny basert på en variert råvareliste, dekket et innbydende bord, satt sammen en passende drikkemeny og ikke minst måttet vise god kommunikasjon mellom kjøkken og servitør.

Viktig for rekrutteringen

Gjennom Tine MatCup får aspirerende gourmetkokker og stjerneservitører bryne seg på utfordrende oppgaver som gir næring til drømmen om å nå helt til toppen innenfor matfaget, og i tillegg gir det næring i form av nye, spennende oppskrifter. Sponsorsjef i Tine, Ann-Kristin Syversen er trygg på at årets vinnerlag vil være gode, fremtidige ambassadører for norsk matkultur.

– Når man ser hva elevene får til i så ung alder, og under et sånt press som finalen i Tine MatCup er, er det bare å glede seg til å se hva de får til med noen flere års erfaring ved kjøkkenbenken, sier hun.

Vinnermenyen

Forrett

Minuttstekt reinesdyrplomme
Salat av beter, vårløk og frise
Potetsticks, ponzuvinaigrette og syrlig rømme

Hovedrett

«Seibiff med løk»
Pannestekt seirygg
Brunet, syltet og fritert løk
Potetkrokett med seibuk
Kremet saus av stekt sei

Dessert

Sjokolade- og kefir-cremeaux
Solbær-marengs
Solbær-sorbet
Kefir-sponge
Solbærsirup og karamel

De endelige resultatene fra Norgescup (NM for lærlinger) foreligger lørdag kveld.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her