Benoît Violier. (Foto: Sven Erik Renaa)
Benoît Violier. (Foto: Sven Erik Renaa)

– En fantastisk kokk er borte

Kokkemiljøet i hele verden er rystet etter at en av verdens mest anerkjente kokker, Benoît Violier (44), tok sitt eget liv sitt hjem nær Lausanne søndag. – For en tragisk nyhet. Det gjør vondt. Han var en fantastisk god kokk, sier den norske mesterkokken Sven Erik Renaa, som kjente Violier godt.

Publisert

Dødsfallet skjer bare et halvt år etter at hans store kokkementor, Phillippe Rochat, døde da han var på sykkeltur. Violier tok over restauranten etter Rochat i 2012.

Politiet i kantonen Vaud bekrefter til Thelocal.ch at den fransk-sveitsiske Michelin-kokken skjøt seg selv i sitt hjem.

– Var en fantastisk kokk

– Jeg er opprørt og knust av denne tragiske nyheten om Benoit Violier sin bortgang. En fantastisk kokk, begavet, snill og åpen. Har hatt den glede å bli kjent med Benoit gjennom mine mange besøk på hans restaurant i Crissier. Mine tanker går til hans kone Brigitte, hans familie, kjøkkensjef og min gode venn Franck og hele teamet ved min favorittrestaurant Hotel de Ville i Crissier. Det gjør vondt, sier Sven Erik Renaa, som egentlig skulle få besøk av den sveitsiske toppkokken til høsten.

Benoît Violier (44) var regnet som en av verdens aller beste kokker. (Foto: Sven Erik Renaa)
Benoît Violier (44) var regnet som en av verdens aller beste kokker. (Foto: Sven Erik Renaa)

– Planen var få Benoit Violier til Norge til høsten i og med at hadde hadde et stort ønske om å dra på elgjakt, et av de få vilt han ikke hadde prøvd seg på, legger Renaa til.

Én av tre med tre stjerner

Han drev Hôtel de Ville Restaurant i Crissier sammen med sin kone Brigitte. Restauranten har hatt tre stjerner i Michelin-guiden kontinuerlig siden 1998, og er per i dag én av tre sveitsiske restauranter med tre stjerner.

Nylig, så sent som i desember 2015, ble restauranten kåret til verdens beste på prestisjetunge franske La Liste, som rangerer over 1000 av verdens beste restauranter. Maaemo er beste norske restaurant på den samme listen med 98. plass.

Benoît Violier (nummer tre fra venstre) med staben Hôtel de Ville Restaurant i Crissier (Foto: Blog.restaurantcrissier.com)
Benoît Violier (nummer tre fra venstre) med staben Hôtel de Ville Restaurant i Crissier (Foto: Blog.restaurantcrissier.com)

Se listen på La Liste her

Så sent som i 2013 ble Violier kåret til «Swiss chef of the year» av Gault og Millau.

– En katastrofe

– Dette er en katastrofe for familien, for restauranten og for Crissier, uttaler borgermesteren i byen, Michel Tendon, til avisen Lausanne’s 24heures.

Les mer om Violier på Wikipedia

Les hele saken på Thelocal.ch

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)