Bronse til det norske kokkejuniorlandslaget i OL i Erfurt. (Foto: NKL)

Nedtur i OL, men bronse til juniorene

Det ble en nedtur det det norske kokkelandslaget i OL i Erfurt. Etter gull både i varm- og kaldmat, var det ventet at det i det minste skulle bli medalje, men den gang ei. Juniorlaget derimot, med kaptein Christer Rødseth i spissen, sikret bronsemedalje.

Publisert
Juniorene kunne juble etter bronsemedalje i OL i Erfurt i dag. (Foto: NKL)

Mange trodde at Norge skulle ende på pallen etter sterke prestasjoner både lørdag og mandag – prestasjoner som begge ble belønnet med gull.

Men det var i stedet Singapore som vant OL 2016 (Norge vant sist i 2008, mens Sverige vant i 2012), mens Finland sikret sølvet og det sveitsiske laget bronse.

Les også: Norsk gull i varmmat i OL i Erfurt 2016

Les også: Norge tok gull i kaldmat i OL i Erfurt 2016

Her kan du se hvem som har vært med på det norske kokkelandslaget i OL i Erfurt

Det norske juniorkokkelandslaget. (Foto: Tom Haga/NKL)

Dette er bronselaget

Det norske kokkejuniorlandslaget har også prestert bra på sine serveringer både søndag og tirsdag, og laget klarte til slutt av kapre en gjev bronsemedalje. Søndag ble det gull i kategorien varmmat, mens tirsdag ble det nytt gull i kategorien «Spiselig buffet». Totalt ble det altså bronse, mens det svenske juniorlaget sikret gullmedaljen for våre naboer i øst.

Dette skriver kaptein Christer Rødseth på sin Facebook-side:

«Etter mye HARDT arbeid med mine fantastiske unge kokker Eirik, Aleksander, Fillip, Aron, Fredrik, Henrik og Tonje reiser vi hjem idag med et enestående GULL i den nye kategorien spiselig buffet. Vi leverte best buffet av alle 19 nasjoner som deltok, og tok en sammenlagt BRONSE! Fantastisk! Gratulerer til Peter Jelksäter og det svenske juniorlandslaget med nok et gull! Dere er gode»

Les også: Gull i varmmat til juniorlaget i OL i Erfurt

Følgende har vært med på laget (Jostein Medhus har vært manager for begge lagene):

Kaptein: Christer Rødseth fra Aurskog i Akershus. Arbeidssted: Vaaghals, Oslo.

Kokk Eirik Tufte fra Skedsmokorset. Arbeidssted: Arakataka Restaurant, Oslo.

Kokk Tonje Torvanger fra Sogndal. Arbeidssted: Statholdergaarden, Oslo.

Kokk Alekander Løkkeberg Vartdal fra Oslo. Arbeidssted: Sentralen, Oslo.

Kokk Fillip Klæboe Berg fra Bergen. Arbeidssted: Bare Vestland, Bergen.

Kokk Fredrik Van Opdorp fra Stavanger. Arbeidssted: Tango Bar og Kjøkken, Stavanger.

Kokk Henrik Falkensten fra Nevlunghavn i Vestfold. Arbeidssted: Happolati, Oslo.

Commis Aron Espeland fra Bryne. Arbeidssted: Vaaghals, Oslo.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS