Du er her

Gull til Norge i kaldmat i OL

OL 2016 i Erfurt er i gang, og allerede første dag ble det gull for leveringen av kaldmat av det norske kokkelandslaget (senior). Her kan du se bilder av hva som ble levert.
Av Morten Holt
Publisert 24.10.2016 10:30


Jubel i den norske leiren etter gullmedalje i kaldmat i OL i Erfurt i dag. (Foto: Jørn Lie)

Første konkurransedag i Tyskland er ferdig, og Norges kaldmat-borde leverte til gull. Bare Sverige klatre det samme.

– Det lover god sammenlagt:-) hipp hipp, skriver NKL på sin hjemmeside.

Lover godt


Norges kaptein Alexander Østli Berg (til venstre), til daglig å finne på nylig gjenåpnede Grand Café, er kaptein på det norske kokkelandslaget. (Foto: NKL)

– Fantastisk leveranse av kokkelandslaget under OL i kokkekunst. Kaldmat-presentasjonen, som ble presentert i dag, fikk gullvalør. Dette lover godt for norsk OL-gull sammenlagt – når alt skal summeres opp onsdag til uka, melder Eirik Nilssen i Impuls til Horeca.

Se flere bilder fra Impuls fra Norges presentasjon av kaldmat lengre ned i saken

Håper på gull

Men… Vi må holde hodet kaldt. Det er ikke sagt at Norge får medalje i kokke-OL (IKA Culinary Olympics 2016) selv om det er blitt gull i kaldmat i dag.

Etter gullmedalje i alle segmenter i 2012, ble det sølv både for junior- og seniorlandslaget – som selvfølgelig også er mer enn godkjent, for fire år siden. De gang vant Sverige både i junior- og seniorklassen.

Les mer: Sølv i OL i Erfurt 2012

Heier frem det norske laget

Sponsorer, familie og venner er på plass i den den tyske byen, der det det nå  norske flagg i mange av gatene.

Her kan du se hvem som er med på kokkelandslagene i OL 2016 i Erfurt

Les også: Vi tok OL-gull i 2008 – med Sven Erik Renaa i spissen

Full fart de neste dagene

Dette skjer i løpet av de neste dagene  i OL i Erfurt:

Lørdag 22. oktober: Seniorlandslaget, kaldmatbordoppsett (gull til Norge)

Søndag 23. oktober: Juniorlandslaget, 3-retters til 60 personer

Mandag 24. oktober: Seniorlandslaget, 3 retters middag til 110 personer

Tirsdag 25. oktober: Juniorlandslaget, buffet

Onsdag 26. oktober: Premieutdeling

Dette serverte Norge i kaldmatpresentasjonen i dag


(Foto: Matbyrået Impuls/Eirik Nilssen)


(Foto: Matbyrået Impuls/Eirik Nilssen)

 


(Foto: Matbyrået Impuls/Eirik Nilssen)


(Foto: Matbyrået Impuls/Eirik Nilssen)


(Foto: Matbyrået Impuls/Eirik Nilssen)

Her kan du følge manager Jostein Medhus (manager for både senior- og juniorkokkelandslaget) på Facebook.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her