Foto: Moestue
Foto: Moestue

Frisk og fruktig fra Rheinhessen

Når 26 unge, dyktige og entusiastiske vinmakere slår sine pjalter sammen for å fremme regionen de kommer fra, blir resultatet et flytende flyveblad for Rheinhessen det er umulig å ikke legge merke til.

Publisert
Foto: Moestue
Foto: Moestue

Det kuperte landskapet i Rheinhessen er i tillegg til sine «tusen åser» med bølgende vinmarker kledd med eplehager og skogholt. Og mens vinregionen tidligere var mest kjent for Liebfraumilch og andre masseproduserte viner av mer eller mindre tvilsom kvalitet, ser bildet i dag helt annerledes ut.

Foto: Moestue
Foto: Moestue

Ikke bare har man gjort en helomvending når det gjelder kvaliteten på vinene som produseres – men regionen har også greid å snu hele sitt image, delvis ved hjelp av innsatsen til vinmakerne som står bak vinen 3 Winner Riesling Trocken.

Den nye generasjonen i Rheinessen

De 26 kreative og ambisiøse vinmakerne som har levert druer til vinen var opprinnelig hver for seg lidenskapelig opptatt av å lage vin med topp kvalitet og tydelig adresse i de sydligere delene av Rheinhessen – som de med rette mente at fortjente mer oppmerksomhet som kvalitetsregion. I 2002 startet de derfor opp prosjektet «Message in a Bottle», som hadde som formål å fremme «det nye Rheinhessen».

Prosjektet skulle altså ikke bare være en tankesmie, men innebar også å lage en felles vin som alle skulle bidra til. Selve vinmakingen står tre av medlemmene for – Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker og Stefan Winter, som alle er blant Rheinhessens ypperste vinmakere.

Spretter du en flaske 3 Winner Riesling trocken skal den leskende beskjeden på innsiden forhåpentligvis være enkel å lese.

Trives best ved Rhinen

Selv om rieslingdruen i dag dyrkes over hele verden, er det nettopp her langs Rhinen at den trives aller best, hvor elven sammen med det steinete, løss- og leirholdige jordsmonnet sørger for å holde på varmen i vinmarkene om kvelden. Samtidig bidrar det solrike, men relativt kjølige klimaet, til en lang vekstsesong, der druene får bruke god til å utvikle aromatisk kompleksitet og en fruktsødme som står i stil med druens naturlig høye syre.

Den nye generasjonen med vinmakere i Rheinhessen har derfor hatt fokus på å finne jordsmonn og mikroklimaer som er optimale for riesling-druen, for dermed å kunne lage mest mulig komplekse og mineralske viner.

3 Winner Riesling Trocken 2017 passer til sashimi, skalldyr, fet fisk, salater, nystekte pølser og rike retter med svinekjøtt eller kylling, samt krydret kinesisk mat. I tillegg er den egnet uten mat til lune sensommerkvelder på terrassen.

3 Winner Riesling Trocken 2017

Land/distrikt: Tyskland/Rheinhessen.

Produsent: 3 Winzer.

Druer: Riesling (100 %).

Alkohol: 12 %.

Varenr.: 8015101 (Vinmonopolet).

Pris: 126 kroner (Vinmonopolet).

Norsk importør: Moestue Grape Selections.

Pressemelding

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS