
Klart for NM Community Catering
Tirsdag og onsdag arrangeres NM Community Catering i Oslo. 12 kantinekokker skal i aksjon.
I fjor ble kantine-NM arrangert for første gang, og nå er konkurransen omdøpt til Community Catering, som er det internasjonale begrepet på konkurransen for kantineansatte.
Det hele foregår på Kit-akademiet (Asko) i Oslo.
Les også: De 3 Stuer vant historiens første kantine-NM
Dette er tomannslagene som skal i aksjon
Tre tomannslag skal i aksjon i morgen, tirsdag 11. september, mens de resterende tre lagene som har kvalifisert seg, skal i aksjon onsdag 12. september.
Tirsdag 11.september
Studentsamskipnaden i Oslo Mat & Drikke, Morten Korsnes og Niklas Trondsen.
Team bRest, Oslo, Christopher Jarodd og Baldur Kristinsson.
De 3 Stuer As, Oslo, Håkan Torstensson og Tobias Nordin.
Onsdag 12. september
Hegstad & Blakstad, Trondheim, Sara Alukuye Osuma og Panupong Phengphen.
Compass Group, Oslo, Anita Widerberg og Ljubisa Babic.
Team Toma, Stavanger, Pål Gøran Anda og Christian Mathiassen.

Les også: Klare for NM Community Catering
Servering og anretning
Konkurransekomiteen har etter en nøye vurdering endret litt på servering og anretning av konkurransematen.
Hvert lag får en buffet, setter opp den slik dere vil presentere deres retter
Hvert lag må servere varm suppe fra buffeten
Hvert lag velger en varmrett, kylling eller sei, som skal serveres fra en servicestasjon, der kokken transjerer og anretter direkte til gjesten
Dessert med is / sorbet serveres for seg etter hovedanrettning
Det skal anrettes tre like brett til dommere og fotografering – se tidligere spørsmål og svar
Hvert lag får ni gjester til sin buffet, på et tidspunkt det er gjengitt i tidskjema.
Det anrettes tre brett med alle retter, til dommere og foto.
Dommere
NM Community Catering 2018 vil ha følgende dommersammensetning;
Hoveddommer er Nikolaj Crump Hedegaard, Danmark.
Smaksdommer Kjetil Gundersen, Norge, høyeste dommersertifisering, internasjonal erfaring.
Smaksdommer Svein magnus Gjønvik, Norge, med lang erfaring fra inn- og utland.
Plassdommer Kim Håvard Larsen, landslagsbakgrunn.
Fagdommer Simon Husth Marling, Unilever Food Solutions, Klimasmart matfokus.
Les også: Etablerer nytt kokkelandslag
Bedømming NM Community Catering 2018
Kriteriene for bedømming er et uttrekk fra de samme reglene som brukes i Ika Culinary Olympics. Maksimal poengsum er 110.
10 poeng: Mice en place.
25 poeng: Riktig profesjonell forberedelse, hygiene, arbeidsteknikker, kjøkkenorganisasjon.
5 poeng: Balansert næringsverdi og respekt av temaet.
10 poeng: Presentasjon og service.
50 poeng: Smak.
10 poeng: Klimasmart matfokus, matsvinn og plan for gjenbruk.
(Kilde: NKL)