Idun NIlsen og Camilla Berg Mårtensson fra De 3 Stuer vant kantine-NM i fjor. De 3 Stuer er også med i NM-finalen i Community Catering i år. (Foto: Arkiv/arrangøren)

Klart for NM Community Catering

Tirsdag og onsdag arrangeres NM Community Catering i Oslo. 12 kantinekokker skal i aksjon.

Publisert

I fjor ble kantine-NM arrangert for første gang, og nå er konkurransen omdøpt til Community Catering, som er det internasjonale begrepet på konkurransen for kantineansatte.

Det hele foregår på Kit-akademiet (Asko) i Oslo.

Les også: De 3 Stuer vant historiens første kantine-NM

Dette er tomannslagene som skal i aksjon

Tre tomannslag skal i aksjon i morgen, tirsdag 11. september, mens de resterende tre lagene som har kvalifisert seg, skal i aksjon onsdag 12. september.

Tirsdag 11.september

Studentsamskipnaden i Oslo Mat & Drikke, Morten Korsnes og Niklas Trondsen.

Team bRest, Oslo, Christopher Jarodd og Baldur Kristinsson.

De 3 Stuer As, Oslo, Håkan Torstensson og Tobias Nordin.

Onsdag 12. september

Hegstad & Blakstad, Trondheim, Sara Alukuye Osuma og Panupong Phengphen.

Compass Group, Oslo, Anita Widerberg og Ljubisa Babic.

Team Toma, Stavanger, Pål Gøran Anda og Christian Mathiassen.

Klart for NM Community Catering. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Les også: Klare for NM Community Catering

Servering og anretning

Konkurransekomiteen har etter en nøye vurdering endret litt på servering og anretning av konkurransematen.

Hvert lag får en buffet, setter opp den slik dere vil presentere deres retter

Hvert lag må servere varm suppe fra buffeten

Hvert lag velger en varmrett, kylling eller sei, som skal serveres fra en servicestasjon, der kokken transjerer og anretter direkte til gjesten

Dessert med is / sorbet serveres for seg etter hovedanrettning

Det skal anrettes tre like brett til dommere og fotografering – se tidligere spørsmål og svar

Hvert lag får ni gjester til sin buffet, på et tidspunkt det er gjengitt i tidskjema.

Det anrettes tre brett med alle retter, til dommere og foto.

Dommere

NM Community Catering 2018 vil ha følgende dommersammensetning;

Hoveddommer er Nikolaj Crump Hedegaard, Danmark.

Smaksdommer Kjetil Gundersen, Norge, høyeste dommersertifisering, internasjonal erfaring.

Smaksdommer Svein magnus Gjønvik, Norge, med lang erfaring fra inn- og utland.

Plassdommer Kim Håvard Larsen, landslagsbakgrunn.

Fagdommer Simon Husth Marling, Unilever Food Solutions, Klimasmart matfokus.

Les også: Etablerer nytt kokkelandslag

Bedømming NM Community Catering 2018

Kriteriene for bedømming er et uttrekk fra de samme reglene som brukes i Ika Culinary Olympics. Maksimal poengsum er 110.

10 poeng: Mice en place.

25 poeng: Riktig profesjonell forberedelse, hygiene, arbeidsteknikker, kjøkkenorganisasjon.

5 poeng: Balansert næringsverdi og respekt av temaet.

10 poeng: Presentasjon og service.

50 poeng: Smak.

10 poeng: Klimasmart matfokus, matsvinn og plan for gjenbruk.

(Kilde: NKL)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS