Du er her

Klare for NM Community Catering

Seks tomannslag er klare for NM Community Catering 2018, som arrangeres 11. og 12.september på KIT-akademiet i Oslo.
Av Redaksjonen
Publisert 29.06.2018 12:04

Norges fremste faglærte kokker innenfor Community Catering har komponert spennende menyer, som de har sendt inn til en anonym utvelgelsesjury. Laget skal bestå av to deltagere med fagbrev (kokk, institusjonskokk, konditor).

Juryen har nå valgt ut de seks finalelagene som er som følger:

* Studentsamskipnaden i Oslo Mat & Drikke, Morten Korsnes og Niklas Trondsen

* Team bRest, Oslo, Christopher Jarodd og Baldur Kristinsson

* De 3 stuer As, Oslo, Håkan Torstensson og Tobias Nordin

* Hegstad & Blakstad, Trondheim, Sara Alukuye Osuma og Panupong Phengphen

* Compass Group, Oslo, Anita Widerberg og Ljubisa Babic

* Team Toma, Stavanger, Pål Gøran Anda og Christian Mathiassen

Oppgaven i NM Community Catering 2018

(sakset fra arrangøren)

Oppgaven er et uttrekk fra oppgavesettet som gjelder i Culinary World Cup og IKA Culinary Olympics for Community Catering 2020

1) Oppgaven skal lages til 12 personer, 9 serveres til gjester og 3 til dommer, og det må være mulig å plassere hele menyen på servicebrett, unntaket kan være desserten om den består av iskrem/sorbet. For å servere en perfekt dessert kan gjestene få den på et senere tidspunkt. Anrettet på Figgjo porselen. Dommernes 3 brett blir vilkårlig valgt i service.

1 suppe – hoved garnityr skal være flerbruk av råvarer fra kjøttrett eller fiskerett

1 salat, maks 400 ml pr gjest, 2 dressinger

1 vegetarisk rett

1 kjøttrett og en fiskerett – en av rettene skal serveres fra en «servicestasjon»

1 dessert

Hvert lag får utlevert hoved råvarene og øvrige råvarer som er bestilt på lagets råvareliste, alle råvarer står på kjøkkenet når du sjekker inn på konkurransedagen.

Råvareliste vil bli distribuert sammen med oppgaven

Totalkostnad kan ikke overstige kr. 80.- NOK pr gjest

Oppgaven skal dere ta følgende klimasmarte hensyn:

Klimasmart matfokus

Her skal deltagerne bruke UNILEVER sin CO2-kalkulator for å beregne hvor klimasmart deres meny er. CO2-kalkulasjonen skal gjøres sammen med kvalifisert dommer på konkurransedagen.

Matsvinn/kildesortering under konkurransen

Lagene skal kildesorterer alt avfall og svinn i ulike beholdere under konkurransen. Avfallet kan f.eks. deles inn slik;

Matavfall som er planlagt gjenbrukt dagen etter eller annen dag, men som man ikke har tid til å bruke under denne serveringen

Avskjær som ikke kan gjenbrukes

Annet avfall som ikke er mat etc

En kvalifisert dommer gjør en kvalitativ poengvurdering av kildesorteringen etter serveringen.

Plan for gjenbruk/flerbruk av råvarer

Krav til en plan for gjenbruk/flerbruk av råvarer. Hvordan man har tenkt å få maks utnyttelsesgrad ut av råvarene man bruker, evt gjenbruk, flerbruk under samme servering etc

Oppgaven skal løses på 5 timer i kjøkkenet, da serverer lagene i trukket rekkefølge

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her