Vinnerne av NM Community Catering 2020; Coor, Equinor Forus. Fra venstre Sindre Leikvoll Arnesen, Petra Roth-Høines, Hanne Nilsen og Bettina Holka (Foto: Morten Holt)
Vinnerne av NM Community Catering 2020; Coor, Equinor Forus. Fra venstre Sindre Leikvoll Arnesen, Petra Roth-Høines, Hanne Nilsen og Bettina Holka (Foto: Morten Holt)

NM-seier til Coor

Firemannslaget fra Coor, Equinor Forus i Stavanger vant NM Community Catering 2020.

Publisert Sist oppdatert
Hanne Nilsen og Petra Roth-Høines i aksjon i konkurransen. (Foto: Morten Holt)
Hanne Nilsen og Petra Roth-Høines i aksjon i konkurransen. (Foto: Morten Holt)

Laget besto av Bettina Holka, Petra Roth-Høines, Sindre Leikvoll Arnesen og Hanne Nilsen. I den innledende finalen tirsdag endte laget andreplass, men revansjerte seg kraftig i finalerunden.

Coor, Equinor Forus fikk 92,6 av 110 oppnåelige poeng i superfinalen.

Bettina Holka, Petra Roth-Høines, Sindre Leikvoll Arnesen og Hanne Nilsen, arbeider for Coor Equinor på Forus i Stavanger. Her lager de mat for opptil 3500 gjester hver dag, blant annet tilknyttet Equinor Business Centre.

Sølv og bronse

De tre lagene som endte på pallen i NM Community Catering 2o20. (Foto: Morten Holt)
De tre lagene som endte på pallen i NM Community Catering 2o20. (Foto: Morten Holt)

Scandic Maritim Catering, Haugesund, som var best i den innledende runden tirsdag – da laget som det eneste i hele NM, klarte å få over 100 poeng (101,7 poeng), fikk de ikke helt til å stemme i superfinalen, og endte på tredjeplass med 87,8 poeng.

Sølvet i NM gikk til Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromsø – som fikk 90,4 poeng.

– Det var en vanskelig oppgave, og alle de tre finalelagene leverte på et meget høyt nivå, sa den danske hoveddommeren Dennis Rafn under premieutdelingen på Smak 2020 Norges Varemesse onsdag ettermiddag.

I finalen serverte lagene 80 personer.

Les også: Tre lag til finalen i NM Community Catering (publisert tirsdag)

Første gang med fire deltakere

Det er tredje gangen NM i Community Catering arrangeres, men det er første gang konkurransen arrangeres med fire deltakere på laget.

Faglærte kokker i personalrestaurant, kantine, institusjon og catering kan delta i konkurransen.

Landslaget med femteplass i OL

Nylig var også det norske kokkelandslaget i kategorien i aksjon i kokke-OL i Stuttgart. Det var første gangen et slikt norsk landslag deltok i en internasjonal konkurranse, og det endte med femteplass blant 28 nasjoner.

Resultater, NM Community Catering 2020

1) Coor, Equinor Forus, Stavanger

Bettina Holka, Petra Roth-Høines, Sindre Leikvoll Arneses, Hanne Nilsen

2) Universitetssykehuset Nord-Norge, Tromsø

Grete Rafaelsen, Øystein Solberg, Rafael Solbakken, Andreas Hansen

3) Scandic Maritim Catering, Haugesund

Roger Veland, Tore Stalsberg, Stine Strand Morten Holgersen

4) Studentsamskipnaden i Oslo, Mat og Drikke

Even Rostad, Nook Sukboonya, Cato Løberg, Jeremy Heudron

4) Sodexo, Oslo

Hampus Malmquist, Albin Demyr, Rune Sandemoe (Brian Brunsvig)

4) 4-service, Oslo Epicenter

Haasan Mohammed, Jeremy Louvet, Nora Skauli Sneltvedt, Lisa M. Skogn-Lunga

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca