Speilsalen er Norges kandidat i The Nordic Prize 2021. (Foto: Wil Lee-Wright)
Speilsalen er Norges kandidat i The Nordic Prize 2021. (Foto: Wil Lee-Wright)

Kjemper om å bli Nordens beste restaurant

Speilsalen på Britannia Hotel er nominert som Norges kandidat til The Nordic Prize 2020, der Nordens beste restaurant skal kåres.

Publisert
Teamet i Speilsalen. (Foto: Wil Lee-Wright)
Teamet i Speilsalen. (Foto: Wil Lee-Wright)

De norske restaurantene som var med i finalerunden, var Maaemo, Re-Naa, Rest, Stallen, Speilsalen og The Tea Room, og det var altså Speilsalen, med restaurantsjef Henrik Dahl Jahnsen og kjøkkensjef Christopher W. Davidsen i spissen, som vant den norske runden, og nå skal kjempe om den nordiske tittelen.

Michelin-stjerne i fjor

Christopher W. Davidsen og Håkon Solbakk i aksjon på kjøkkenet. (Foto: Wil Lee-Wright)
Christopher W. Davidsen og Håkon Solbakk i aksjon på kjøkkenet. (Foto: Wil Lee-Wright)

I februar 2020 fikk restauranten sin første Michelin-stjerne. Siden de gang er restauranten renovert for å forbedre seg ytterligere.

Blant de med-nominerte finner vi Frantzén i Stockholm (Sverige), Koks på Færøyene, Jordnær i Gentofte (Danmark), Inari i Helsinki (Finland) og Dill i Reykjavik (Island).

I fjor var det Re-Naa som ble kåret til Nordens beste restaurant

I godt selskap

– Vi er i meget godt selskap, og jeg er glad for at Speilsalen blir lagt merke til utenfor Norge, som en forlengelse av Michelin-stjernen vi fikk i fjor, sier kjøkkensjef Christopher W. Davidsen. (Foto: Wil Lee-Wright)
– Vi er i meget godt selskap, og jeg er glad for at Speilsalen blir lagt merke til utenfor Norge, som en forlengelse av Michelin-stjernen vi fikk i fjor, sier kjøkkensjef Christopher W. Davidsen. (Foto: Wil Lee-Wright)

Kjøkkensjef i Speilsalen, Christopher Davidsen, er svært begeistret for nominasjonen:

– Dette er vi utrolig stolt over, og det viser at vi er på riktig vei når vi nå blir nominert til «Nordic Prize - Nordens Beste Restaurant i 2021». Vi er i meget godt selskap, og jeg er glad for at Speilsalen blir lagt merke til utenfor Norge, som en forlengelse av Michelin-stjernen vi fikk i fjor, sier Davidsen.

– «Pusher» grensene for å bli bedre

Hotelldirektør Mikael Forselius sammen med restaurantsjef Henrik Dahl Jahnsen. (Foto: Morten Holt)
Hotelldirektør Mikael Forselius sammen med restaurantsjef Henrik Dahl Jahnsen. (Foto: Morten Holt)

– Etter at vi mottok stjernen i februar 2020, har vi gjort mange grep for å forbedre oss ytterliggere. Blant annet med etableringen av en helt ny Caviarbar, og et nytt vinrom og dessertstasjon ute i restauranten. Vi «pusher» grenser hver dag for å bli et lite hakk bedre enn i går, og ser frem til å ta imot juryen i Nordic Prize på besøk for å vise de hva vi kan her, og gi de en topp opplevelse hos oss i Trondheim, fortsetter Davidsen.

The Nordic Prize

The Nordic Prize har blitt delt ut årlig siden 2009, og arrangeres av Den Danske Spiseguide, ledet av Bent Christensen.

Tidligere norske vinnere inkluderer Maaemo, Renaa og Sabi Omakase. Vinneren av The Nordic Prize 2020 blir offentliggjort på en gallaseremoni sommeren 2021.

Tidligere vinnere av The Nordic Prize

Disse nordiske restaurantene har vunnet kåringen

2020:

2019: RE-NAA, Torill og Sven Erik Renaa, Stavanger - Norge

2018: Sollerød Kro – Danmark

2017: Koks, Torshavn - Færøyene

2016: Sabi Omakase, Stavanger – Norge

2015: Maaemo, Esben Holmboe Bang, Oslo - Norge

2014: Koks, Torshavn - Færøyene

2013: Geranium, Rasmus Kofoed & Søren Ledet - Danmark

2012: Maaemo, Esben Holmboe - Norge

2011: Henne Kirkeby Kro, Allan Poulsen - Danmark

2010: Matsalen, Mathias Dahlgren - Sverige

2009: Noma, René Redzepi - Danmark

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS