Torill og Sven Erik Renaa kan juble - nok en gang. Re-Naa er kåret til Nordens beste restaurant. (Foto: Tommy Ellingsen/Re-Naa)
Torill og Sven Erik Renaa kan juble - nok en gang. Re-Naa er kåret til Nordens beste restaurant. (Foto: Tommy Ellingsen/Re-Naa)

Kåret til Nordens beste restaurant

Norge, Re-Naa, Torill og Sven Erik Renaa og hele staben i den anerkjente Michelin-restauranten i Stavanger er vinneren i The Nordic Prize 2019, som kårer Nordens beste restaurant.

Publisert
På kjøkkenet med Sven Erik Renaa. (Foto: Lars Petter Pettersen)
På kjøkkenet med Sven Erik Renaa. (Foto: Lars Petter Pettersen)

Den gjeve prisen er svært ettertraktet i restaurant-miljøene, og kåres hvert år blant nominerte restauranter fra alle de nordiske landene.

– I disse turbulente tider er det ekstra kjekt å få en slik prestisjefylt pris, takk til ansatte og gjester som støtter oss, sier Sven Erik Renaa.

Les også: Sirkus Renaa åpner i oktober

Dette var finalistene

Sven Erik Renaa. (Foto: Lars Petter Pettersen)
Sven Erik Renaa. (Foto: Lars Petter Pettersen)

Foruten Re-Naa (Stavanger, Norge), var finalistene AOC (København, Danmark), Grillid (Reykjavik, Island), Gastrologik (Stockholm, Sverige) og Palace (Helsinki, Finland).

Dette er den andre store utmerkelsen for Re-Naa i 2020. I februar oppnådde restauranten to stjerner i Michelin-guiden.

Les også: To stjerner til Re-Naa

Fjerde norske vinneren

The Nordic Prize ble etablert av Bent Christensen i 2009, og har blitt utdelt 11 ganger.

Blant tidligere vinnere finner man tre seiere til Norge: Maaemo (2012 og 2015) og Stavanger-restauranten Sabi Omakase (2016).

I 2018 var det Sollerød Kro i Danmark som stakk av med seieren.

Les mer på Restaurantrenaa.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca