Norgani

Ringnes og Sundt kjøper Norgani for 8,3 milliarder

Eiendomsinvestorene Christian Ringnes og Helene og Christian Sundt (Sundt AS) kjøper hotelleierselskapet Norgani for 8,3 milliarder kroner.Eierne av Norgani, Norwegian Property, har inngått en foreløpig avtale med Ringnes og Sundt og deres selskap Pandox, om et salg.

Publisert

Ringnes og Sundt kjøpte i 2003 det svenske hotellselskapet Pandox for 2,7 milliarder svenske kroner og tok det av børs, skriver melder DN.no. Sundt AS eies likt mellom søsknene Helene (30) og Christian Sundt (33).

Dersom styret godkjenner handelen og gjeldsfinansiering og nødvendige tillatelser fra konkurransemyndighetene går i orden, blir salget sluttført i november, melder NTB.

Vil kvitte seg med hotelldelen

Administrerende direktør i Norwegian Property, Olav Line, har tidligere sagt at selskapet ønsker å konsentrere seg om kontorvirksomheten og kvitte seg med hotelleierselskapet Norgani.

Aksjen steg 6,3 prosent

Norwegian Property kjøpte Norgani i september 2007 etter en budkamp med Aberdeen Property Investors, der hotellinvestor Petter Stordalen var med på laget.

Oppkjøpet verdsatte egenkapitalen i Norgani til 3,6 milliarder kroner. Den samlede verdien av hotelleierselskapet ble anslått til rundt 11 milliarder kroner.

Norwegian Property-aksjen steg 6,3 prosent til 10 kroner på Oslo Børs tirsdag da salget ble kjent.

"
Powered by Labrador CMS