Team Ørjan FotoImpuls Impulsfoto
Team Ørjan FotoImpuls Impulsfoto

Fra EM-gull til VM-gull?

Ørjan Johannessen og Norge er favoritt når Bocuse d’Or, eller det som ofte blir betegnet som VM i kokkekunst, arrangeres i Lyon i neste uke. I forrige uke var det kickoff for Ørjan Johannessen, hans commis Julie Ekse Jenssen og resten av teamet før avreise til Frankrike.

Publisert

Eyvind Hellstrøm ønsker Ørjan Johannessen og Julie Ekse Jenssen lykke til i VM i kokkekunst, Bocuse d´Or 2013 i Lyon. (Foto: Impuls/Impulsfoto.no)

Ørjan Johannessen fra Bekkjarvik Gjestgiveri er Norges Gullhåp i Bocuse d´Or 2013 i Lyon i slutten av januar. Prominente gjester var invitert til Mathallen i Oslo for å ønske Ørjan og hans team lykke til i Lyon.

Nå vil Norge ta tilbake Bocuse d'Or-tronen etter at danske Rasmus Kofoed vant siste utgave, Bocuse d'Or i 2011. I 2009 var det Norge og Geir Skeie som vant.

Les også: Går for nytt gull i Lyon

En lang reise

– Det har vært en lang reise frem til i dag og avreise til Lyon, sa Ørjan Johannessen på pressekonferansen.

Først seier i konkurransen Årets Kokk, kvalifisering gjennom deltakelse i Bocuse d´Or Europe i Brüssel i 2012, der han vant overlegent – i tillegg til utallige treningstimer.

"

Ørjan Johannessen og Julie Ekse Jenssen i treningskjøkkenet i Sandefjord. (Foto: Morten Holt)

Overlegent i Brüssel

– Seieren i Brüssel var faktisk den mest overlegne seier noensinne i denne konkurransen, sa Eyvind Hellstrøm, som har vært dommer i disse konkurransene i en årrekke.

Les også: Ørjan Johannessen vant Bocuse d'Or Europe 2012

– Ørjan representerer den unge generasjonen fremad-stormende norske kokketalenter som vil sette Norge på det kulinariske kartet fremover, og jeg gleder meg til å besøke ham på familierestauranten Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll etter at han har tatt med seg pokalen fra Lyon i slutten av januar, sa Hellstrøm.

Johannessen arbeider på familiestedet Bekkjarvik, der også broren Arnt, som var i søkelyset under det Det Norske Måltid nylig, som kokkerepresentant for Matlaget Vestpå.

Les også: Nordpå-kokk til Lyon

Les også: Norge er best i Bocuse d'Or gjennom tidene

Les også: Bocuse d'Or-sirkuset til Norden igjen

Les også: Ørjan fra commis til sjefsrolle

Les også: Bocuse d'Or-seier til Geir Skeie

Les også: Norge nesten sist ut i Bocuse d'Or i Lyon

Les også mer i Horeca nummer 8 2012

Bli abonnent på Horeca her

Regjeringen heier på Ørjan

"

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen ønsket Ørjan Johannessen og hans team lykke til i VM i kokkekunst. Fra venstre coach Odd Ivar Solvold, dommer i Bocuse d´Or og president i Bocuse d´Or Norge Eyvind Hellstrøm, Lisbeth Berg-Hansen, Ørjan Johannessen og assistent Julie Ekse Jenssen. (Foto: Impuls/Impulsfoto.no)

Øverst på gjestelisten i Mathallen sist uke sto Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen, som snakket varmt om norske suksesser i internasjonale kokkemesterskap, og hun gratulerte Team Ørjan med suksessen hittil.

Team Ørjan består i første rekke av Ørjan selv, hans assistent Julie Ekse Jenssen og coach Odd Ivar Solvold.

– Uten disse støttespillerne og alle de andre usynlige hjelperne i mitt team hadde jeg ikke stått her i dag, sa en ydmyk Ørjan Johannessen, Norges gullhåp i VM i kokkekunst.

Bocuse d'Or 2013 arrangeres i Lyon 29. og 30. januar. 24 nasjoner deltar. Norge skal i aksjon andre dag, 30. januar, med "startnummer" 22.

Du kan følge konkurransen på Horecanytt.no

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"