
Dette er Årets kokk-lagene
Deltakerne i Årets kokk 2017 har valgt sine medspillere, altså coach og commis. Christian A. Pettersen skal ledes av Karl Erik Pallesen, som ledet Christopher W. Davidsen til seier i den forrige utgaven av Årets kokk, mens Øyvind Bøe Dalelv får med seg Even Ramsvik som coach.

Videre skal landslagskaptein Christer Rødseth være coach for sin adskillig eldre kollega og juniorlandslagskaptein Geir Magnus Svae, og Adrian Løvold skal bidra for Filip August Bendi. Løvold er ikke ukjent med coach-oppgaven, han var også coach for Tyrkias deltaker i Bocuse d’Or Europe i 2016. Nikolai Lundsgaard blir coach for den store outsideren i konkurransen, Rasmus Johnsen Skoglund.

Flere av commisene som er valgt ut, har også god konkurranserfaring.
Se hvilke som er valgt lengre ned i saken.
Finale 12. september i Mathallen
12. september skal kandidatene Christian André Pettersen, Filip August Bendi, Geir Magnus Svae, Rasmus Johnsen Skoglund og Øyvind Bøe Dalelv kjempe om tittelen Årets kokk 2017. Nå har de også pekt ut sine teammedlemmer, en commis og en coach, som skal hjelpe dem på konkurransekjøkkenet i Mathallen.
– Godt teamarbeid er viktig for å nå langt i en kokkekonkurranse. Teamene som skal være med i Årets kokk kjennetegnes av høy kompetanse og faglig dyktighet, og det blir spennende å følge med på dem, sier faglig leder Gunnar Hvarnes, som også var Christopher W. Davidsens coach da han tok sølv i Bocuse d’Or i januar tidligere i år.
Coachen skal motivere, veilede og pushe kandidaten til å yte sitt aller beste, og commisen sin oppgave er å assistere kandidaten på kjøkkenet. Commisen må være yngre enn 23 år på konkurransedagen.

Vinneren av Årets kokk 2017, skal representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Torino i 2018 og i Bocuse d’Or i Lyon året etter (hvis Norge er blant de 12 beste i Bocuse d’Or Europe).
Dette er sammensetningen av lagene i Årets kokk 2017
Lag 1)
Kandidat: Christian André Pettersen, kjøkkensjef på Restaurant Mondo i Sandnes.
Commis: Kim Iamram, kokk på Restaurant Mondo i Sandnes.
Coach: Karl Erik Pallesen, medeier og daglig leder Fisketorget i Stavanger.
Lag 2)
Kandidat: Filip August Bendi, kjøkkensjef på N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger.
Commis: Håvard André Josdal Østebø, kokk på Restaurant Mondo i Sandnes.
Coach: Adrian Løvold, kjøkkensjef på Sabrura Sticks and Sushi.
Lag 3)
Kandidat: Geir Magnus Svae, konsernsjef i Bølgen & Moi AS.
Commis: Henrik Falkensten, kokk og pastry chef på Bølgen & Moi Tjuvholmen.
Coach: Christer Rødseth, kjøkkensjef på Vaaghals.
Lag 4)
Kandidat: Rasmus Johnsen Skoglund, Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø.
Commis: Tony Allene Ghetachew, lærling på Tango bar & kjøkken i Stavanger.
Coach: Nicolai Lundsgaard, kjøkkensjef Det kongelige hoff.
Lag 5)
Kandidat: Øyvind Bøe Dalelv, Sous chef Statholdergaarden i Oslo.
Commis: Aron Espeland, kokk på Vaaghals.
Coach: Even Ramsvik, daglig leder Lava Oslo.