Tamas Széll vant overraskende Bocuse d'Or Europe. Norske Christopher W. Davidsen til venstre på sølvplass. (Foto: Bocuse d'Or Europe/Le Fotographe=

Vant i sitt tredje Bocuse d’Or-forsøk

I det tredje forsøket klarte ungarske Tamás Széll fra restaurant Onyx i Budapest å vinne en Bocuse d’Or-konkurranse.

Publisert
Så glad ble Christopher W. Davidsen for sølvmedaljen. (Foto: Bocuse d'Or Europe/Le Fotographe)

Han deltok også i Bocuse d’Or Europe i Brüssel i 2013, der Ørjan Johannessen gikk seirende ut. Den gang ble det niende plass på den ungarske kokken.

I verdensfinalen av Bocuse d’Or i Lyon i 2014 ble han nummer 10.

Så spørs det om den 34-årige ungareren vil hevde seg like godt i den kommende finalen, i januar 2014.

For det er liten tvil om at han hadde en liten fordel med innlandsfisken stør (størje) i finalen på hjemmebane, og det er også liten tvil at stør ikke vil stå på menyen når det er finaledags i Lyon neste år. Selv om det norske teamet hadde forsket på den - for dem, ukjente fisken stør opp og i mente, hjalp det ikke denne gangen.

Les også: Ungarn vant, sølv til Norge i Bocuse d’Or Europe i Budapest

Stor stas med ungarsk seier i Budapest. (Foto: Bocuse d'Or Europe/Le Fotographe)

Hjemmebanefordel?

Ungarns kjøttfat.

Fra enkelte hold ble det hevdet at Ungarn tok sin første medalje i Bocuse d’Or med «hjemmebanefordelen». ​

Det kan diskuteres, når sant skal sies har hjemmebanenasjonen vunnet tre av fem utgaver i Bocuse d’Or Europe. Norge i 2008, Sverige i 2014 og nå Ungarn i 2016. I tillegg vant Danmark i Sveits i 2010 og Norge i Belgia i 2013, så det finnes altså unntak.

Frankrike skuffet nok en gang. Lauren Lemal måtte ta til takke med fjerdeplassen. (Foto: Bocuse d'Or Europe/Le Fotographe)

Les også: Dette serverte Christopher W. Davidsen

Frankrike utenfor pallen igjen

I likhet med sine store matnaboland Italia, Tyskland og Spania, får ikke Frankrike det ordentlig til i Bocuse d’Or om for tiden. Landet, som dominerte Bocuse d’Or de første 15 årene, endte nok en gang utenfor pallen.

Skuffende for matnasjonen og «gründerlandet» for konkurransen.

Danmark og Morten Falk skuffet radikalt i Bocuse d'Or Europe 2016.

Det var helt tydelig at den franske deltakeren Laurent Lemal og resten av den franske delegasjonen var svært skuffet da de fikk «Special Meat Price» (Beste kjøtt), som samtidig betød at landet havnet utenfor pallen nok en gang.

Her kan du se hele medaljestatistikken for Bocuse d’Or

Danmarks miss

Rasmus Kofoed hjalp Ungarn i oppkjøringen, men er svært overrasket over den svake plasseringen til Danmark.

I Danmark ble det diskutert heftig i går kveld – etter landets dårligste prestasjon i konkurransen på 20 år.

Morten Falk fra Michelin-restauranten Kadeau var en av forhåndsfavorittene, men havnet helt nede på 10. plass, og matnasjonen Danmark kvalifiserte seg så vidt til finalen i Lyon (de 11 beste nasjonene gikk videre).

Etter at maten ble levert, ble danskenes mat vurdert til medalje, men det ble i går antydet at for mye søppel og rot i boksen dro ned helhetsinntrykket betraktelig.

Underlig svak dansk prestasjon

Danske Rasmus Kofoed, som har vunnet både gull, sølv og bronse i Bocuse d’Or, undret seg veldig etter den skuffende danske plasseringen.

– Jeg hadde Danmark, Norge, Sverige og Ungarn blant topp fire, og vurderte den danske prestasjonen til en sølvplass. Dette synes jeg er helt merkelig, og det forundrer meg. Jeg skal undersøke hva som har gått galt, sier Kofoed til dansk TV 2.

Ungarn vant med 1335 poeng, Norge på andreplass fikk 1282 poeng. Danmark på 10. plass fikk bare 1110.

Se alle poengsummene her

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS