Christian A. Pettersen får ytterligere tre å forberede seg til årets Bocuse d'Or Europe. Konkurransen er utsatt til september. (Foto: Morten Holt)
Christian A. Pettersen får ytterligere tre å forberede seg til årets Bocuse d'Or Europe. Konkurransen er utsatt til september. (Foto: Morten Holt)

Bocuse d’Or Europe 2020 i Tallinn er utsatt

Bocuse d’Or Europe, som egentlig skulle arrangeres i slutten av mai, er utsatt til september 2020.

Publisert

Opprinnelig skulle konkurransen arrangeres i Tallinn i Estland 28. og 29. mai, men er nå flyttet til 3. og 4. september - på grunn av koronaviruset.

Christian André Pettersen er Norges deltaker.

Han starter som sistemann i konkurransen.

Tittelforsvarer

Christian A. Pettersen og commis Even Strandbråten Sørum. (Foto: Morten Holt)
Christian A. Pettersen og commis Even Strandbråten Sørum. (Foto: Morten Holt)

Pettersen er tittelforsvarer i Europa-konkurransen, etter at han vant I Torino i Italia i 2018. Deretter ble det bronse i den globale finalen i Lyon i 2019. Etter at han vant Årets kokk i september 2019, er han på nytt Norges deltaker i den prestisjefylte kokkekonkurransen.

Foruten Christian A. Pettersen, består det norske laget av commis Even Strandbråten Sørum og coach Gunnar Hvarnes.

Den globale finalen av Bocuse d’Or skal etter planen arrangeres i Lyon 26. og 27. januar 2021.

Slik er startrekkefølgen i Bocuse d'Or Europe 2020

Torsdag 3. september

1) Spania

Albert Boronat Miró

Commis: Mélina Allair

2) Nederland

Marco van der Wijngaard

Commis: Yentl van Gilst

3) Tyrkia

Serhat Eliçora

4) Island

Sigurdur Kristinn Laufdalis

Commis: Olafur Helgi Kristjansson

5) Estland

Artur Kazaritski

Commis: Magnus Rosendahl

6) Danmark

Ronni Vexøe Mortensen

Commis: Sebastian Svendsgaard

7) Sverige

Sebastian Gibrand

Commis: Jakob Persson

8) Georgia

Erik Sarqisiani

9) Polen

Jakub Kasprzak

Commis: Patryk Paczkowski.

10) Storbritannia

Ian Musgrave, Ritz London

Commis: Tilly Warne (The Ritz London).

Fredag 4. september

11) Belgia

Lode De Roover

Commis: Piet Vande Casteele

(duoen deltok også i forrige runde av Bocuse d’Or)

12) Latvia

Dinars Zvidrins

13) Kroatia

Jurica Obrol

Commis: Matiji Rosu

14) Ungarn

István Veres

Commis: Bence Molnár

15) Finland

Mikko Kaukonen

Commis: Anni Peräkylä

16) Frankrike

Davy Tissot

Commis: Nicolas Grüner

17) Sveits

Ale Mordasini

Commis: Patrick Güntert

18) Italia

Alessandro Bergamo

Commis: Francesco Tanese

19) Russland

Viktor Beleyis

20) Norge

Christian A. Pettersen

Commis: Even Strandbråten Sørum

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca