Christian A. Pettersen skal aller sist ut i Bocuse d'Or Europe 2020 i Tallinn i slutten av mai. Her sammen med coach Gunnar Hvarnes, som også blir coach i Estland. (Foto: Morten Holt)
Christian A. Pettersen skal aller sist ut i Bocuse d'Or Europe 2020 i Tallinn i slutten av mai. Her sammen med coach Gunnar Hvarnes, som også blir coach i Estland. (Foto: Morten Holt)

Norge skal aller sist ut i Bocuse d’Or Europe

Christian André Pettersen konkurrerer som aller siste deltaker i Bocuse d’Or Europe i Tallinn i Estland fredag 29. mai.

Publisert Sist oppdatert
Christian A. Pettersen sammen med commis Even Strandbråten Sørum. (Foto: Morten Holt)
Christian A. Pettersen sammen med commis Even Strandbråten Sørum. (Foto: Morten Holt)

Pettersen er tittelforsvarer i Europa-konkurransen, etter at han vant I Torino i Italia i 2018. Deretter ble det bronse i den globale finalen i Lyon i 2019. Etter at han vant Årets kokk i september 2019, er han på nytt Norges deltaker i den prestisjefylte kokkekonkurransen.

Foruten Christian A. Pettersen, består det norske laget av commis Even Strandbråten Sørum og coach Gunnar Hvarnes.

Sverige og Danmark første dag

To av de antatt sterkeste konkurrentene, Sverige og Danmark, skal i aksjon den første dagen. Frankrike er i aksjon samme dag som Norge.

De 12 beste nasjonene er automatisk kvalifisert for verdensfinalen av Bocuse d’Or i slutten av januar 2021.

Hjemmenasjonen vinner ofte

Norge er tittelforsvarer i konkurransen, og har vunnet Europa-utgaven tre av seks ganger, men i tillegg til de nevnte over; se opp for Finland og hjemmenasjonen Estland.

Hjemmenasjonen har nemlig vunnet tre av de seks europeiske finalene så langt…

Disse har vunnet Bocuse d’Or Europe

Disse har vunnet Bocuse d’Or Europe (den europeiske kvalifiseringen for hovedfinalen, globale Bocuse d’Or i Lyon)

2008, Stavanger, Norge: Geir Skeie, Norge

2010, Geneve, Sveits: Rasmus Kofoed, Danmark (sølv til Gunnar Hvarnes, Norge)

2012, Brussel, Belgia: Ørjan Johannessen, Norge

2014, Stockholm, Sverige: Tommy Myllymäki, Sverige (bronse til Ørjan Johannessen, Norge)

2016, Budapest, Ungarn: Tamas Scéll, Ungarn (sølv til Christopher W. Davidsen, Norge)

2018, Torino, Italia: Christian André Pettersen, Norge

2020, Tallinn, Estland: ??

Godt i gang

«Teamet er allerede godt i gang med utviklingen av vaktelretten, som skal serveres på det store fatet. Råvaren på den andre retten, tallerkenretten, er fremdeles ikke kjent. I Torino 2018 var tallerkenretten basert på råvarene lokale egg og Castelmagno, mens i Lyon 2019 var det den glemte klassikeren Chartreuse på fri tolkning med skjell, skalldyr og grønnsaker. Vi er selvsagt nysgjerrig på hvilke triks de trekker ut av ermet denne gangen. Utfordrende blir det garantert», skriver Bocuse d’Or Norge på sin FB-side.

Slik er startrekkefølgen i Bocuse d'Or Europe 2020

Torsdag 28. mai

1) Spania

Albert Boronat Miró

Commis: Mélina Allair

2) Nederland

Marco van der Wijngaard

Commis: Yentl van Gilst

3) Tyrkia

Serhat Eliçora

4) Island

Sigurdur Kristinn Laufdalis

Commis: Olafur Helgi Kristjansson

5) Estland

Artur Kazaritski

Commis: Magnus Rosendahl

6) Danmark

Ronni Vexøe Mortensen

Commis: Sebastian Svendsgaard

7) Sverige

Sebastian Gibrand

Commis: Jakob Persson

8) Georgia

Erik Sarqisiani

9) Polen

Jakub Kasprzak

Commis: Patryk Paczkowski.

10) Storbritannia

Ian Musgrave, Ritz London

Commis: Tilly Warne (The Ritz London).

Fredag 29. mai

11) Belgia

Lode De Roover

Commis: Piet Vande Casteele

(duoen deltok også i forrige runde av Bocuse d’Or)

12) Latvia

Dinars Zvidrins

13) Kroatia

Jurica Obrol

Commis: Matiji Rosu

14) Ungarn

István Veres

Commis: Bence Molnár

15) Finland

Mikko Kaukonen

Commis: Anni Peräkylä

16) Frankrike

Davy Tissot

Commis: Nicolas Grüner

17) Sveits

Ale Mordasini

Commis: Patrick Güntert

18) Italia

Alessandro Bergamo

Commis: Francesco Tanese

19) Russland

Viktor Beleyis

20) Norge

Christian A. Pettersen

Commis: Even Strandbråten Sørum

Verken Tyskland eller Tsjekkia er kvalifisert for konkurransen.

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca