Gunnar Hvarnes Geneve2
Gunnar Hvarnes Geneve2

I dag skal Norges nye Bocuse dOr-kokk kåres

I dag skal seks sterke kandidater kjempe om tittelen Årets Kokk 2011 og en plass i Bocuse d’Or Europe 2012 i Belgia og i Bocuse d’Or i Frankrike i 2013. De seks kandidatene ble valgt ut av Bocuse d’Or Norge i oktober i fjor, fikk utdelt oppgaven sin i november og har hatt full fokus og trent siden. Det ligger mange hundre timer per kandidat, og i morgen skal resultatet presenters for det som kan være verdens mest krevende dommerpanel i noe nasjonalt Bocuse d’Or-uttak.

Publisert

Gunnar Hvarnes jubler sammen med commis Stian Gjerstad Iversen etter at det ble klart at han ble Norges nye Bocuse d`Or-kokk da han vant Årets Kokk i 2009. (Foto: Morten Holt)

Den som vinner har helt nye og uante muligheter som kokk. Konkurransen Årets Kokk i dag, 11 februar på SMAK 2011, er stedet hvor Stiftelsen Bocuse d’Or Norges skal finne den neste norske kandidaten.

Så hva er det da de seks ulike kandidatene frykter mest, det som på ingen måte kan gå feil i morgen. Og hva er trumfkortet overfor dommerne?

Alexander Berg. (Foto: Morten Holt)

Alexander Berg

Fødselsdato: 27.03.82

Hjemby: Vestfossen, i Øvre Eiker

Arbeidssted: Palace Grill, Oslo

Stilling: Kokk

– Det må være å ikke få maten ut på tiden, har planlagt godt, men har ikke mye å gå på hvis noe skulle avvike. Gleder meg mest til å få presentert fatet, både presentasjon og smak, har lagt ned mye jobb her.

Miriam Østvik Jenssen

Miriam Østvik Jenssen. (Foto: Tom Haga)

Fødselsdato: 16.03.85

Hjemby: Kirkenes

Arbeidssted: Restaurant Oscarsgate, Oslo

Stilling: Souschef

– Det jeg frykter mest at leiebilen min skal streike på vei ut til Lillestrøm, den er ikke helt pålitelig. Jeg har jo fokusert på å lage skikkelig mat. Jeg har en saus som sikkert vil overraske dommerne – den er ikke helt etter vanlig konkurransemal.

Ørjan Johannessen

Ørjan Johannessen. (Foto: Morten Holt)

Fødselsdato: 10.08.85

Hjemby: Austevoll

Arbeidssted: Bekkjarvik Gjestgiveri /Gastronomisk Institutt

Roger Malmin. (Foto: Terje Berg)

Stilling: Kokk

– Tenk om noen mister fatet når det løftes ut til dommerne, men det skjer ikke det vet du. Og hva som skal imponere dem? Det må være enkelheten i det hele.

Roger Malmin

Fødselsdato: 19.10.78

Hjemby: Sandnes

Arbeidssted: Charles & De, Sandnes

Stilling: Kjøkkensjef

– Det verste som kan skje er at vi ryker på tidsbruken – vi har jobba tøft med å få effektivisert oppgavene vi skal gjennomføre på fem timer. Det å servere dommerne fisk som er perfekt temperert blir viktig.

Even Ramsvik

Even Ramsvik. (Foto: Morten Holt)

Fødselsdato: 06.08.83

Hjemby: Sjøholt, Ørskog kommune

Arbeidssted: Restaurant Ylajali, Oslo

Stilling: Kjøkkensjef og medeier

– Jeg har ikke fått trent med en ovn som er lik den jeg får i morgen, og jeg bare håper at de temperaturer og tider som vi nå bruker vil fungere. Det er ikke ”standard konkurransemat” dommerne får av meg – jeg håper de ser Even Ramsvik i det de får presentert, jeg har tatt lærdom av 2009 – da fikk jeg jo andreplass.

Morten Rathe

Morten Rathe. (Foto: Morten Holt)

Fødselsdato: 09.01.82

Hjemby: Trondheim

Arbeidssted: Rica Nidelven, Trondheim

Stilling: Kjøkkensjef

– Utstyr som klikker, som i Ålesund i 2007, da mistet jeg gassblussene rett før jeg skulle i gang med hovedretter! Men resten har jeg kontroll på. Kjøttet mitt har blitt veldig bra. Har funnet den rette teknikken der.

Dommerne

Det totale dommerpanelet består av:

Eyvind Hellstrøm – President i Bocuse d’Or Norge

Tom-Victor Gausdal – styremedlem Bocuse d’Or Norge, sølvemedaljevinner i Bocuse i 2005

Sven Erik Renaa – styremedlem Bocuse d’Or Norge, Best Fish Bocuse d`Or 2007

Rasmus Koefod – Bocuse d’Or-vinner 2011

Tommy Myllymaki – Sølvvvinner Bocuse d’Or 2011

Gunnar Hvarnes – Bronsevinner Bocuse d`Or 2011

Bent Stiansen – Bocuse d’Or-vinner 1993

Charles Tjessem – Bocuse d’Or-vinner 2003

Geir Skeie – Bocuse d’Or-vinner 2009 og vinner av Bocuse d`Or Europe i 2008.

Dimitri Demjanov – President i Bocuse d’Or Estonia

Ingrid Espelid Hovig – Alle kokkers mor

Tidssskjema

06.00 Kjøkken klart for oppsett for kandidater – Utdeling av råvarer

07.00 Start råvaresjekk hos Kandidater

08.00 Oppstart kjøkken nummer 1

12.30 Dommerne inn på arena

13.00 Start presentasjoner

14.50 Siste fat ut fra kjøkken nr 6

15.15 Dommermøte

15.45 Premieutdeling

20. 00 Bocuse d’Or Norge middag , Strand Restaurant, Stabekk