Årets kokk Hvarnes Ramsvik

Disse kan blir Norges neste Bocuse d`Or-deltaker

Miriam Østvik Jenssen, Roger Malmin, Alexander Østli Berg, Even Ramsvik, Morten Rathe eller Ørjan Johannessen blir Norges neste Bocuse d’Or-kokk. Kandidatene til Årets Kokk 2011 plukket ut. Vinneren av konkurransen blir Geir Skeie og Gunnar Hvarnes’ etterfølger i Bocuse d’Or, først i Bocuse d’Or Europe i Belgia i 2012 og selve finalen i Bocuse d’Or 2013.

Publisert

Gunnar Hvarnes (midten) vant Årets Kokk 2009, og er Norges deltaker i Bocuse d`Or i 2010 og 2011. Even Ramsvik (til venstre) e$ndte på sølvplass i 2009. Han prøver på nytt i 2011.

Det er en skarpskodd gjeng som skal kjempe om den prestisjetunge tittelen Årets Kokk, som arrangeres 11. februar under Smak 2011 på Norges Varemessse.

Erfarne deltakere

Blant deltakerne finner vi både gullvinner Ørjan Johannessen (25) og sølvvinner Morten Rathe (28) fra NM i kokkekunst 2010.

Les også: Johannessen tok NM-gullet

"

Morten Rathe har fjerdeplass i 2008, tredjeplass i 2009 og andreplass i 2010 å vise til i NM i kokkekunst. Nå skal hotellkokken prøve å bli Årets Kokk. (Foto: Morten Holt)

Men også vinneren av NM i kokkekunst 2008 og Nordic Chef of The Year 2009, Alexander Østli Berg (28) vil nok ha et ord med i laget.

Les også: Alexander Berg ble Nordic Chef of the Year 2009

Les også: Alexander Berg vant NM i kokkekunst

"

Nybakt NM-vinner i kokkekunst, Ørjan Johannessen, er automatisk kvalifisert for Årets Kokk.

I likhet med konkurranserutinerte Even Ramsvik (27), med blant annet ballast fra kokkelandslaget og OL. Han endte også på en sterk sølvplass bak Gunnar Hvarnes i finalen i 2009.

Kvinne til topps?

Den gang arbeidet Ramsvik på Restaurant Oscarsgate, som også er representert i denne finalen – med den eneste jenta i finalebeitet.

25-årige Miriam Østvik Jenssen arbeider til daglig på Michelin-restauranten i Oslo, og finnmarksjenta kan kanskje bli Norges aller første kvinnelige Bocuse d’Or-deltaker. Hun er for tiden også commis for Det Norske Kokkelandslaget.

Les mer om kokkelandslaget her

"

Miriam Østvik Jenssen er eneste jenta som skal kjempe om å bli Årets Kokk 2011.

I 2009 deltok både Kari Innerå og Heidi Bjerkan i finalen i Årets Kokk, men de nådde ikke helt opp.

Eldst – med Tjessem i ryggen

Den siste deltakeren er Roger Malmin (32), som er den eldste og mest rutinerte av finaledeltakerne. Han vant NM i kokkekunst så tidlig som i 2002, og også tidligere vært med i Årets Kokk, uten å nå helt opp.

Med Charles Tjessem i ryggen regner vi med at han stiller godt forberedt til finalen.

Les om Årets Kokk 2009 her

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

Deltakerne

Alexander Berg

Fødselsdato: 27.03.82

Hjemsted: Vestfossen, i Øvre Eiker

Arbeidssted: Palace Grill, Oslo

Stilling: Kokk

Miriam Østvik Jenssen

Fødselsdato: 16.03.85

Hjemsted: Kirkenes

Arbeidssted: Restaurant Oscarsgate, Oslo

Stilling: Souschef

Ørjan Johannessen

Fødselsdato: 10.08.85

Hjemsted: Austevoll

Arbeidssted: Gastronomisk Institutt

Stilling: Kokk

Roger Malmin

Fødselsdato: 19.10.78

Hjemsted: Sandnes

Arbeidssted: Charles & De, Sandnes

Stilling: Kjøkkensjef

Even Ramsvik

Fødselsdato: 06.08.83

Hjemsted: Sjøholt, Ørskog kommune

Arbeidssted: Restaurant Ylajali, Oslo

Stilling: Kjøkkensjef og medeier

Les en tidligere publisert sak om Even Ramsvik her

Morten Rathe

Fødselsdato: 09.01.82

Hjemby: Byåsen, Trondheim

Arbeidssted: Rica Nidelven, Trondheim

Stilling: Kjøkkensjef

Konkurransen Årets Kokk

Årets kokk har som formål og presentere de siste trendene i et internasjonalt kjøkken med fokus på smak. Kandidatene bør avstå fra å bruke dekorasjons element som ikke naturlig hører samme med maten, kun naturlige element så som skjell etc vil bli godkjent. Alle retter må være laget fult og helt i løpet av konkurransen og vil bli kontrollert av plassdommerne.

Maksimalt antall grunnpoeng per rett er 60, fordelt som følger:

* 40 poeng for smak

* 20 poeng for presentasjon.

Høyeste og laveste poengsum per rett strykes på hver kandidat.

Plassdommerne kan i tillegg gi opp til 20 poeng for hygiene og ryddighet under gjennomføring samt god utnyttelse av råvarene. Ved stemmelikhet i grunnpoengene vil disse bli medtatt i den totale poengsummen

Regler for råvarer og utstyr

Det er kun hovedråvare som vil bli utdelt under konkurransen, ALLE øvrige råvarer medbringes av kandidaten.

Grad av forberedelser for øvrige råvarer i henhold til Bocuse d’Or reglement:

* Grønnsaker/sopp/frukt – vasket og skrelt men ikke kuttet eller tournert.

* Basic deiger kan forberedes

* Krafter og fonder – ikke ferdig reduserte sauser eller glacer.

* Ingredienser kan være målt opp/veid på forhånd.

Les mer om konkurransen på Bocusedornorge.no

Vil du ha gratis nyhetsbrev fra Horecanytt.no? Klikk her

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS