Gunnar Hvarnes (10)
Gunnar Hvarnes (10)

Gunnar Hvarnes i gang

Gunnar Hvarnes og commis Filip A. Bendi er godt i gang i boks nummer to på konkurransearenaen i Palexpo i Genéve i Sveits. Fra klokka 8.10 er det fullt kjør i fem timer og 35 minutter. Da skal kalve- og kveiteretten være klar for juryen i Bocuse d`Or Europe.

Publisert

Gunnar Hvarnes skal i løpet av fem timer og 35 minutter tilberede en rett med kveite og en med kalv i Bocuse d Or Europe i dag.

Rutinerte Gunnar Hvarnes (33) er godt forberedt til dagens konkurranse. Knapt noen annen kokk i landet har så bred konkurranseerfaring som akkurat Hvarnes.

Her er noen av hans tidligere meritter:

* Telemarksmester i lærlingklassen for kokker i 1995

* 4. plass i NM i kokkekunst i 1999

* Sølvmedalje i NM i kokkekunst i 2004

* Gull NM i kokkekunst i 2006 og 2007

* Kaptein på Det Norske Kokkelandslaget som tok gull i VM i Luxembourg i 2006

* Kaptein på Det Norske Kokkelandslaget som tok OL-gull i Erfurt i Tyskland i oktober 2008

* Vinner av Årets Kokk 2009 under Smak09 i februar som samtidig kvalifiserte han som norsk deltaker i Bocuse d’Or.

* Kaptein på Det Norske Kokkelandslaget (2005-2008).

Gunnar Hvarnes i aksjon i boks 2 i Palexpo i Genéve. (Foto: Heidi Fjelland)

- Det er stort å få representere Norge i en så stor konkurranse som Bocuse d`Or. Etter mange år som konkurransekokk og som kaptein på Det Norske Kokkelandslaget, føler jeg at jeg har tatt steget videre nå, sa Hvarnes til Horeca/Horecanytt.no etter seieren i Årets Kokk 2009.

Commis

Gunnar Hvarnes (til høyre) og Filip A. Bendi skal forsvare Norges ære i Bocuse d`Or i Genéve. (Foto: Morten Holt)

Han har også fått med seg commis Filip A. Bendi fra Restaurant Noma i København, restauranten som nylig ble kåret til verdens beste. Bendi kommer opprinnelig fra Sandnes i Rogaland.

Med en kokk med så bred erfaring og en commis fra verdens beste restaurant skulle tittelforsvarerrollen være i de beste hender.

Team Hvarnes består ellers av coach Steffen Engehardt, assistent Andreas Myhrvold, sjåfør og far Arvid Hvarnes og hjelper Elise B. Rønning. Dessuten er Eyvind Hellstrøm det norske jurymedlemmet i konkurransen.

Commis Filip A. Bendi nærmest. Bak Gunnar Hvarnes. (Foto: Heidi Fjelland)

Skjerpet konkurranse

Samtidig er konkurransen skjerpet, og etter to seire for Norge i de to siste Bocuse d`Or-mesterskapene (Geir Skeie både i Stavanger og Lyon) er det nok mange som tror at vi nok en gang skal hale i land seieren.

Men Frankrike, Sverige og fremfor alt Danmark er nok ute etter å revansjere seg.

Gunnar Hvarnes serverer for øvrig fiskeretten (Sterlingkveite) klokka 13.10 og kjøttretten (sveitsisk kalv) klokka 13.45.

Her er startlisten i dag

Under er startlisten i dag. Sverige konkurrerte i går.

Hvem som vinner konkurransen, avgjøres i forbindelse med premieseremonien senere i kveld. Den starter klokka 17.00.

Tirsdag 8. juni

11) Spania

Deltaker: Juan Andrés Rodriguez (Restaurant El Claustro, Granada)

12) Norge (start 08.10)

Deltaker: Gunnar Hvarnes (Restaurant Hos Ingrid/GI, Stavanger)

13) Frankrike

Deltaker: Jéróme Jaeglé (Restaurant Tetedoie, Lyon)

14) Polen

Deltaker: Rafal Jelewski (Hotel Park Pozna, Pozna)

15) Belgia

Deltaker: Jeff Beyens (Restaurant Vivendum, Dilsen Stokkem)

16) Malta

Deltaker: Kevin Bonmello (The Xara Palace Hotel, Mdina)

17) Finland

Deltaker: Matti Jämsen (Brandenburger Hof Restaurant, Berlin)

18) Nederland

Deltaker: Marco Oldervaart (Restaurant Gastronom, Zeist)

19) Storbritannia

Deltaker: Simon Hulstone (The Elephant Restaurant, Torquay)

20) Danmark

Deltaker: Rasmus Kofoed (Restaurant Geranium, København)

"