Himkok-bartenderen Maroš Dzurus vant Sherry Apprentice Tio Pepe Sherry på The Thief. (Foto Kyle Meyr)

Himkok-bartender vant sherry-konkurranse

Himkok-bartenderen Maroš Dzurus vant Sherry Apprentice Tio Pepe Sherry på The Thief i helga.

Publisert

Han får æren av å delta i den internasjonale finalen i Jerez sør i Spania 4. mai. Maroš Dzurus vant overlegent på smak på begge drinkene som ble servert dommerpanelet og publikum.

De andre deltakerne i konkurransen var Simon Kistenfeger fra Hotel Bristol, Radko Urbanek fra TeaLounge, Chris Grøtvedt fra The Thief og James Grieg fra Bettola

Himkok-bartenderen Maroš Dzurus vant Sherry Apprentice Tio Pepe Sherry på The Thief. (Foto Kyle Meyr)

Sherry Apprentice Tio Pepe Sherry

Matthew Ensor i destilleriet på Himkok. (Foto: Morten Holt)

Den internasjonale bartenderkonkurransen Sherry Apprentice Tio Pepe Sherry ble arrangert på The Thief søndag kveld med noen av Norges beste bartendere som deltakere. Sherry opplever en kraftig vekst for tiden i USA, og grunnleggeren av Tio Pepe Sherry; Gonzales Byass, svarer på denne økte etterspørselen ved å invitere bartendere og sommelierer verden over til å lære om sherry, hvordan servere den og hvordan kombinere den kreativt med andre ingredienser.

I konkurransen skulle hver deltaker blindsmake fire ulike sherry-typer, samt lage en pre-dinner, og en after-dinner cocktail foran dommerpanelet.

Deltakerne ble bedømt for presentasjon av drinkene, kreativitet, ingredienser, servering og smak.

Himkok – ny suksess i Oslo

I følge kjennere er baren Himkok ikke bare en bar med et kult navn. Det er et barkonsept som er unikt også i internasjonal sammenheng.

Inngangspartiet på inbaren Himkok er anonymt. (Foto: Morten Holt)

Målet til eierne bak Himkok var å skape noe unikt, og det har de i sannhet lyktes med. Etter den offisielle åpningen i fjor har byens cocktailinteresserte publikum strømmet til den litt anonyme adressen i en sidegate til Storgata i Oslo.

Du kan lese mer om Himkok i det kommende nummeret av magasinet Horeca, nummer 2 2016).

Eget destilleri

Men Himkok er kanskje først og fremst Norges første destilleribar som er 80 prosent selvberget med brennevin. Det betyr særlig akevitt, gin og vodka. Det eneste som kjøpes inn er tequila, rom og whisky.

Destilleriet som består av en panne fra tyske Carl – med 140 års erfaring på området, styres av Matthew Ensor, destillatør med bakgrunn fra skotsk whisky.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Powered by Labrador CMS