Geir Skeie med ny bok. (Foto: Grøntboka/Geir Skeie)

Skeie med grønt tilbehør

Med gode tilbehør løfter du middagen til nye høyder. I Grøntboka deler verdensmester Geir Skeie sine beste tilbehør.

Publisert
Grøntboka er samme stil og format som Sausboka.

Grøntboka er i samme serie som salgssuksessen Sausboka, et enkelt og nyttig oppslagsverk på kjøkkenet.

– Med denne boka på kjøkkenet kan folk flest løfte favorittrettene sine med nye, grønne tilbehør. Jeg ønsker å gi folk idéer som er litt mer spennende enn kokte gulrøtter, sier Geir Skeie, som vant Bocuse d’Or Europe i 2008 og Bocuse d’Or i 2009.

Les også: Geir Skeie vant Bocuse d'Or for Norge

Les også: Geir Skeie vant historiens første Bocuse d'Or Europe

Enkel og pedagogisk

Grøntboka er en oppfølger av Sausboka, bygget opp etter samme enkle og pedagogiske konsept.

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger om at folk bruker Sausboka veldig mye, og at den faktisk fungerer som et viktig oppslagsverk. Det er selvfølgelig målet med Grøntboka også. Jeg var litt ferdig med gourmetmat etter at jeg vant Bocuse d´Or i 2009. Siden det har målet mitt vært å hjelpe folk til å lage enkel og god mat til hverdags, sier Skeie i en pressemelding.

Les også: Skeie med sausbok

Omslaget på den nye boka fra Geir Skeie.

Større variasjon

Det har skjedd mye med utvalget av grønnsaker i norske dagligvarebutikker.

– Nå kan vi kjøpe all slags grønnsaker året rundt. Men det er noe med nordmenn og grønnsaker, de er vant til potet og saus, og hvis de spiser grønnsaker blir det gjerne kokt gulrot eller brokkoli. Jeg ønsker å hjelpe mannen i gata til å få litt mer variasjon, uten at det skal bli for vanskelig, sier Skeie.

I Grøntboka viser Geir for eksempel hvordan du kan få brokkoli til å smake mye bedre. Han tar utgangspunkt i grønnsaker som er tilgjengelige i vanlige dagligvarebutikker, og han har prøvd å gjøre oppskriftene så enkle som mulig. Boka er inndelt i de samme kategoriene som Sausboka, slik at du enkelt kan slå opp i hva slags tilbehør som passer til ulike typer kjøtt, fisk og fugl. I tillegg er det en egen dessertdel med frukt og bær.

Nyttige grunnteknikker

Du får en nyttig innføring i grunnteknikkene – som baking, damping og forvelling av grønnsakene. Boka har også en egen råvareguide som viser når de ulike grønnsakene er i sesong, pluss Geirs tips om hvordan du bruker dem.

Mange av tilbehørene i Grøntboka fungerer som egne retter i seg selv.

Les også: Skeies sausbok på app

Gamle favoritter på nye måter

Boka fungerer både for nybegynnere og for viderekomne. Den kan være en god hjelp til å lage gamle favorittretter på nye måter. Det er lett å gå i de samme sporene på kjøkkenet, å lage den samme middagen hver gang. Jeg håper denne boka blir en god inspirasjon, sier Geir Skeie.

Les mer om boka i det kommende nummeret av magasinet Horeca

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Powered by Labrador CMS