Geir Skeie sausboka Ingrid Espelid Hovig

Skeie med sausbok

Han vant «Kokkenes Kamp» i 2013 etter å ha laget nydelige sauser på løpende bånd. Nå satser Geir Skeie på sauser i bokform når han lanserer boka «Sausboka – Geir Skeie, mine beste sauser».

Publisert

Geir Skeie vil i løpet av høsten gi ut en sausbok. Her sammen med Ingrid Espelid Hovig. (Foto: Fra boka)

Over om lag 120 sider deler Norges siste vinner av Bocuse d’Or (2009) sine ypperlige sauser med alle andre.

En ABC for saus

Sausboka er en ABC-bok for deg som vil lære å lage gode sauser til all slags mat. Du lærer de viktigste grunnteknikkene, og du lærer å lage kraft fra bunnen av. Med sausene fra denne boka kan du løfte middagen til nye høyder.

Sauser til all slags mat

Her viser Norges mesterkokk Skeie hvordan du lager best mulig saus til kylling og kalkun, til lam, storfe, svin, vilt, fisk og skalldyr, grønnsaker – og sågar til dessert.

Espelid Hovig lovpriser boka

«Med Geir Skeies sausebok behøver ingen ringe og be om råd lenger. Ha alltid Geir Skeies sausebok for hånden, og prøv sauser du ikke har laget før», uttaler hele Norges matmor, Ingrid Espelid Hovig, om boka.

Vant Bocuse d’Or

Geir Skeie, som ble den første Bocuse d’Or Europe-vinneren i 2008, og som vant hovedkonkurransen Bocuse d’Or i Lyon i 2009, driver nå restaurantene Brygga 11 i Sandefjord og Brygga 11 Stord i Lervik på Stord, der han også driver en egen fiskebutikk. Han kommer selv fra Fitjar på Stord.

Les mer om Brygga 11 her

Les mer om Geir Skeies seier i Bocuse d'Or her

Alle bildene i boka er for øvrig tatt av Paal-André Schwital, mens Trude Nergaard har hjulpet Skeie med formuleringene i boka.

Sausboka – Geir Skeie, mine beste sauser

Forfatter: Geir Skeie

Forlag: Skeie Metro Forlag

ISBN: 978-82-998105-5-5

"
Powered by Labrador CMS