Christopher W. Davidsen sikret norsk sølv i Bocuse d'Or Europe i Ungarn tidligere i år. I januar neste år er han vår deltaker i den store globale finalen av Bocuse d'Or, og her kan du se hvilke 23 han skal konkurrere mot.
Christopher W. Davidsen sikret norsk sølv i Bocuse d'Or Europe i Ungarn tidligere i år. I januar neste år er han vår deltaker i den store globale finalen av Bocuse d'Or, og her kan du se hvilke 23 han skal konkurrere mot.

Dette er Davidsens konkurrenter i Lyon

Dette er kokkene som er klare for Bocuse d’Or i Lyon i januar 2017, og som blir Christopher W. Davidsens konkurrenter.

Publisert

Når finalen arrangeres på Eurexpo i Lyon (Sirha-messen) i slutten av januar, er det 30 år siden første gang Bocuse d’Or ble arrangert.

Arne Brimi var Norges deltaker i den aller første utgaven – i 1987.

Under finner du alle landene som er med i 30-årsjubileumsutgaven av konkurransen, 24. og 25. januar 2017.

Les også: Slik gikk i det Bocuse d'Or Europe 2016 i Ungarn

Deltakere i Bocuse d'Or 2017 i Lyon

Kvalifisert fra Bocuse d’Or Europe

Ungarn – Tamás Széll (Onyx)

Norge – Christopher W. Davidsen (Søstrene Karlsen)

Sverige – Alexander Sjögren (frilans)

Frankrike – Laurent Lemal (Domaine Riberach)

Island – Viktor Örn Andrésson (Grilid)

Finland – Eero Vottonen (Olo)

Nederland – Jan Smink (Librije)

Sveits – Filipe Fonseca Pinheiro (Restaurant Hotel de Ville)

Belgia – Peter Aaesaert (Belgocatering)

Danmark – Morten Falk (Kadeau)

Estland – Dmitri Rooz (Farm)

Tyskland (plukket ut som «wild card» etter 12. plass i Bocuse d'Or Europe 2016) – Marvin Böhm (Aqua/The Ritz Carlton Hotels Restraurant)

Les også: Poengstillingen i Bocuse d'Or Europe 2016

Les også: Norge leverte best på fisk i Bocuse d'Or 2016

Kvalifisert fra Bocuse d’Or Asia/Pacific

Japan – Kotaro Hasegawa (Hiramitsu Inc.)

Singapore – EngTong Yew (Ocean Restaurant, Resorts World Sentosa)

Australia – Dan Arnold (Restaurant Serge Vieira)

Kina – Peter Lin (The Peninsula)

Sør-Korea – Joonjae Ham (Seven Square, The Plaza Hotel)

Kvalifisert fra Bocuse d’Or Latin-Amerika

Brasil – Giovanna Grossi (Restaurant Parmegiana)

Uruguay – Jessika Toni (El Tajamar)

Guatemala – Marcos José Saenz Gonzalez (Efectorio Hotel)

Chile (plukket ut som «wild card») – Homero Burgos (Hotel Santiago Park Plaza’s Restaurant)

Kvalifisert fra Bocuse d’Or Nord-Amerika

USA – Matthew Peters (Restaurant Per Se, New York)

Canada – James Olberg (Queen’s Landing, Niagara-on-the-Lake/Vancouver’s Glowball Grill & Satay Bar).

Kvalifisert fra Afrika

Marokko – Issam Jaafari (Rahal Maitre Traiteur, Casablanca)

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Bocuse d’Or

* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).

* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.

* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.

* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mai 2016)

* Her kan du lese alt om Bocuse d'Or

* Les også mer på Bocusedor.com

Bocuse d’Or Europe

* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 11 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.

* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og nå i 2016 i Budapest.

* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge to sølvmedaljer fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og 2016 (Christopher W. Davidsen) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)

* Her finner du den totale medaljestatistikken for Bocuse d’Or gjennom tidene (inkludert Bocuse d’Or Europe) (per mai 2016)

* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.

* Årets Bocuse d’Or Europe 2016 arrangeres i Budapest i Ungarn 10. og 11. mai. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.