
Dette er Davidsens konkurrenter i Lyon
Dette er kokkene som er klare for Bocuse d’Or i Lyon i januar 2017, og som blir Christopher W. Davidsens konkurrenter.
Når finalen arrangeres på Eurexpo i Lyon (Sirha-messen) i slutten av januar, er det 30 år siden første gang Bocuse d’Or ble arrangert.
Arne Brimi var Norges deltaker i den aller første utgaven – i 1987.
Under finner du alle landene som er med i 30-årsjubileumsutgaven av konkurransen, 24. og 25. januar 2017.
Les også: Slik gikk i det Bocuse d'Or Europe 2016 i Ungarn
Deltakere i Bocuse d'Or 2017 i Lyon
Kvalifisert fra Bocuse d’Or Europe
Ungarn – Tamás Széll (Onyx)
Norge – Christopher W. Davidsen (Søstrene Karlsen)
Sverige – Alexander Sjögren (frilans)
Frankrike – Laurent Lemal (Domaine Riberach)
Island – Viktor Örn Andrésson (Grilid)
Finland – Eero Vottonen (Olo)
Nederland – Jan Smink (Librije)
Sveits – Filipe Fonseca Pinheiro (Restaurant Hotel de Ville)
Belgia – Peter Aaesaert (Belgocatering)
Danmark – Morten Falk (Kadeau)
Estland – Dmitri Rooz (Farm)
Tyskland (plukket ut som «wild card» etter 12. plass i Bocuse d'Or Europe 2016) – Marvin Böhm (Aqua/The Ritz Carlton Hotels Restraurant)
Les også: Poengstillingen i Bocuse d'Or Europe 2016
Les også: Norge leverte best på fisk i Bocuse d'Or 2016
Kvalifisert fra Bocuse d’Or Asia/Pacific
Japan – Kotaro Hasegawa (Hiramitsu Inc.)
Singapore – EngTong Yew (Ocean Restaurant, Resorts World Sentosa)
Australia – Dan Arnold (Restaurant Serge Vieira)
Kina – Peter Lin (The Peninsula)
Sør-Korea – Joonjae Ham (Seven Square, The Plaza Hotel)
Kvalifisert fra Bocuse d’Or Latin-Amerika
Brasil – Giovanna Grossi (Restaurant Parmegiana)
Uruguay – Jessika Toni (El Tajamar)
Guatemala – Marcos José Saenz Gonzalez (Efectorio Hotel)
Chile (plukket ut som «wild card») – Homero Burgos (Hotel Santiago Park Plaza’s Restaurant)
Kvalifisert fra Bocuse d’Or Nord-Amerika
USA – Matthew Peters (Restaurant Per Se, New York)
Canada – James Olberg (Queen’s Landing, Niagara-on-the-Lake/Vancouver’s Glowball Grill & Satay Bar).
Kvalifisert fra Afrika
Marokko – Issam Jaafari (Rahal Maitre Traiteur, Casablanca)
Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)
Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her
Bocuse d’Or
* Bocuse d’Or arrangeres i Lyon slutten av januar annet hvert år (oddetallsår).
* Konkurransen ble grunnlagt av Paul Bocuse, og ble arrangert for første gang i 1987. Da deltok Arne Brimi for Norge.
* Bocuse d’Or er verdens mest anerkjennende kokkekonkurranse, og selv om det bare regnes som et «uoffisielt VM», så er det akkurat denne konkurransen alle kokker drømmer om å vinne.
* Norge har vunnet konkurransen fem ganger, i 1993 (Bent Stiansen), 1999 (Terje Ness), 2003 (Charles Tjessem), 2009 (Geir Skeie) og 2015 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge sølv fra 1991 (Lars Erik Underthun) og 2005 (Tom Victor Gausdal), og bronse fra 1997 (Odd Ivar Solvold) og 2011 (Gunnar Hvarnes).
* Her kan du lese alt om Bocuse d'Or
* Les også mer på Bocusedor.com
Bocuse d’Or Europe
* Bocuse d’Or Europe arrangeres annet hvert år (partallsår), og regnes som et «uoffisielt EM» for kokker. De 11 beste nasjonene i denne konkurransen kvalifiseres automatisk til finalen i Bocuse d’Or året etter.
* Konkurransen blir arrangert utenfor Frankrike, og ble første gang arrangert i Stavanger i 2008, deretter i Genève i 2010, Brussel i 2012, Stockholm i 2014 og nå i 2016 i Budapest.
* Norge har vunnet konkurransen to ganger, i 2008 (Geir Skeie) og i 2012 (Ørjan Johannessen). I tillegg har Norge to sølvmedaljer fra 2010 (Gunnar Hvarnes) og 2016 (Christopher W. Davidsen) og en bronse fra 2014 (Ørjan Johannessen)
* I tillegg til Bocuse d’Or Europe, arrangeres det også regionale kvalifiseringer til hovedkonkurransen i Lyon i Latin-Amerika og Asia.
* Årets Bocuse d’Or Europe 2016 arrangeres i Budapest i Ungarn 10. og 11. mai. Norges kandidat er Christopher William Davidsen.