Fyr Bistronomis kokkelærlinger vant Asko Servering Norgescup 2025.
Fyr Bistronomis kokkelærlinger Mari Solhaug Moi og Mathias Johnsen vant Asko Servering Norgescup 2025. Her sammen med lagleder Sindre Hjelmseth.

Seire til Fyr Bistronomi og Statholdergaarden i Norgescup

Fyr Bistronomi og Statholdergaarden vant Asko Servering Norgescup i henholdsvis kokke- og servitørklassen.

Kokkelaget Oslo 2/Fyr Bistronomi med førsteårslærlingene Mari Solhaug Moi og Mathias Johnsen vant kokkeklassen. 

Andreplassen gikk til Trondheim 1 med lærlinger fra Spontan og Rubiks, mens tredjeplassen gikk Trondheim 2 med lærlingene fra Speilsalen Britannia Hotel.

Vinnerne av Asko Servering Norgescup for kokkelærlinger er det første laget som har deltatt på NKL KokkeCampus, i Tine MatCup og vunnet Norgescup – i rask rekkefølge, skriver NKL.

– Lærlingene har jobbet målbevisst med oppgavene, forberedt seg godt, trent mye og vi er superglade for å vinne Asko Servering Norgescup. At Fyr Bistronomi har de beste kokkelærlingene i Norge er helt rått, sier lagleder Sindre Hjelmseth.

Servitørvinnerne

Statholdergaarden-lærlingene forsynte seg godt fra premiefatet i Norgescup. Det ble første- og tredjeplass i servitørfaget, samt Kutt Matsvinn-prisen for kokkene.
Statholdergaarden-lærlingene forsynte seg godt fra premiefatet i Norgescup. Det ble første- og tredjeplass i servitørfaget, samt Kutt Matsvinn-prisen for kokkene.

I servitørklassen var det Oslo 2 fra Statholdergaarden med førsteårslærlingene Milja Mitchell Christinsdatter og Kjersti Frøslie Frey som gikk seirende ut.

På andreplass servitør kom Trondheim 2 fra To Rom og Kjøkken, mens Statholdergaarden også hentet bronseplassen med laget Oslo 1.

Les også: Storeslem for Glemmen-elevene i Tine MatCup

KuttMatsvinn-prisen» til Statholdergaarden

Matvett, Norske Kokkers Landsforening og ASKO Servering delte ut «KuttMatsvinn-prisen» til Oslo 2, laget fra Statholdergaarden, det laget som hadde minst matavfall og en tydelig plan for å redusere sitt matsvinn.

«Evergoodprisen» til lagledere

NKL synes også det er viktig å fremme laglederne og arbeidsgivernes betydning for lærlingenes suksess.

«Evergoodprisene» i 2025 gikk til Vilde Sandnes fra Statholdergaarden (beste lagleder servitør) og Sindre Hjelmseth fra Fyr Bistronomi & Bar (beste lagleder kokk).

Vant landsfinalen for konditorlærlinger

I landsfinalen for konditorlærlinger var det total Rogaland-dominans.

De tre beste i landsfinalen for konditorlærlinger 2025. Fra venstre sølvvinner Helle Nygård, gullvinner Anja Haugland og bronsevinner Hanne Gaudland.
De tre beste i landsfinalen for konditorlærlinger 2025. Fra venstre sølvvinner Helle Nygård, gullvinner Anja Haugland og bronsevinner Hanne Gaudland.

Anja Haugland fra Sola Strand Hotel vant, andreplassen gikk til Helle Nygård fra Sirkus Renaa og tredjeplassen til Hanne Gaudland, Clarion Air Sola

Oppgaven er laget med bakgrunn i det som gjennomføres i lignende konkurranser for lærlinger og unge konditorer under 23 år, og med et blikk på Global Pastry Chef konkurransene i WACS.

Beste reiselivslærling fra Thon Hotel Arena

De tre beste lærlingene i NM for reiselivslærlinger.
De tre beste lærlingene i NM for reiselivslærlinger.

Landets beste reiselivslærlinger hadde også sin egen konkurranse i løpet av helgen, og de var til slutt Linus Moen Lyng fra Thon Hotel Arena som vant.

Amalie Flatmo fra Sparebanken 1 SMN Kvartalet ble nummer to, mens og Sofie Hanssen Strømmesen fra Clarion Hotel Hub ble nummer tre.

Les mer på NKL.no

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS