Mari Moi Solhaug og Mathias Johnsen fra Fyr Bistronomi & Bar sikret norsk kokkegull i nordisk mesterskapet for lærlinger.
Mari Moi Solhaug og Mathias Johnsen fra Fyr Bistronomi & Bar sikret norsk kokkegull i nordisk mesterskapet for lærlinger.

Lærlingegull til Norge

Under nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Silkeborg i Danmark, ble det seier til førsteårslærlingene Mari Moi Solhaug og Mathias Johnsen, begge fra Fyr Bistronomi & Bar.

Gull til kokkelærlingene Mari Moi Solhaug og Mathias Johnsen (bildet til venstre) fra Fyr Bistronomi og bronse til servitørlærlingene Kjersti Frey Frøslie og Milja Mitchel fra Statholdergaarden i nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger.
Gull til kokkelærlingene Mari Moi Solhaug og Mathias Johnsen (bildet til venstre) fra Fyr Bistronomi og bronse til servitørlærlingene Kjersti Frey Frøslie og Milja Mitchel fra Statholdergaarden i nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger.

I servitørklassen ble det bronse til Kjersti Frey Frøslie og Milja Mitchel fra Statholdergaarden.

Konkurrerer i både teori og praksis

Konkurransen samler de beste lærlingene fra hele Norden til vennskapelig konkurranse. Alle deltakerne har alle gått gjennom regionale og nasjonale konkurranser for å sikre seg plassen i det nordiske mesterskapet. 

Blant oppgavene står temaer som lærlingene møter i sin hverdag på kjøkken og i spisesalen, inkludert teori- og matematikkoppgaver og fagspesifikke, praktiske oppgaver.

Mens kokkene den første dagen skulle lage en torettersmeny, med kjente råvarer, fikk servitørene blant annet i oppgave å transjere, flambere, dekke bord, brette servietter, mikse drinker og gjenkjenne vin. Fredag måtte lærlingene bryne seg på ukjente råvarer fra en fra en «mystery box». 

Viktig arrangement for rekruttering

NHO Reiseliv og søsterorganisasjonene i Sverige, Danmark, Finland og Island veksler på å arrangere den nordiske kokk- og servitørkonkurransen. I fjor fant konkurransen sted i Helsinki, mens den ble arrangert i Oslo i 2023. 

Tidligere nordiske mesterskap har vært arrangert i alle de nordiske landene, og konkurransen har vært arrangert hvert år siden 1981.

Et team fra NHO Reiseliv reiser til Danmark sammen med lærlingene og deres lagledere for å overvære konkurransen.

– Konkurranser som denne er svært viktig for å få erfaring og bygge kunnskap og stolthet. Det bidrar også til å synliggjøre et yrke der etterspørselen etter faglærte er høy. Vi gleder oss veldig til å se noen av våre beste lærlinger i aksjon, og vi håper mesterskapet vil inspirere flere til å satse på en karriere innen restaurant- og matfag, sier kompetansepolitisk rådgiver i NHO Reiseliv, Henrik Hamborg. 

Kilde: NHO Reiseliv

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS