Henrik Falkensten (midten) var en av dem som fikk støtte fra Eureca-fondet i 2019. (Foto: Morten Holt)
Henrik Falkensten (midten) var en av dem som fikk støtte fra Eureca-fondet i 2019. (Foto: Morten Holt)

Nå kan du søke om midler fra Eureca-fondet

Med et ønske om å øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket og sikre fremtidig kvalitet i kokkefaget, opprettet Eureca engros Eureca-fondet i 2019. Nå etterlyses søkere i 2020.

Publisert
Aron Espeland (til venstre) og Aleksander Løkkeberg Vartdal fikk begge støtte fra Eureca-fondet i 2019. (Foto: Morten Holt)
Aron Espeland (til venstre) og Aleksander Løkkeberg Vartdal fikk begge støtte fra Eureca-fondet i 2019. (Foto: Morten Holt)

I fjor var det Henrik Falkensten, Aron Espeland, Aleksander Løkkeberg Vartdal og Kenneth Pettersen som delte 100 000 kroner fra Eureca-fondet.

Les også: Lovende kokker får støtte fra Eureca-fondet

Hjelpe unge talenter på sin reise

De siste årene har det vært utfordrende å rekruttere tilstrekkelig med dyktige mennesker til kokkeyrket.

Med Eureca-fondet ønsker Eureca engros å bidra til at kokkefaget fremover skal være en interessant bransje i Norge. I den situasjonen vi er i nå, er dette ønsket større enn noen gang.

Å hjelpe unge talenter på sin reise mot å nå sine mål håper Eureca at vil være med på å skape en positivitet rundt kokkefaget. Dette spesielt med tanke på utfordringene bransjen, og resten av samfunnet, har møtt på i 2020.

Søknadsfristen er 14. juni, og utdelingsdato er 1. september. Søknaden sendes til [email protected], og skal merkes med Eureca-fondet.

Gull verdt!

– I fjor var det mange som hadde gode visjoner og ideer for hvordan de best ville bruke pengene. Dette synes vi var veldig spennende. Det har vært flott å bidra til at de utvalgte kunne nå sine mål, og veldig gøy å se hva de har gjort og fått til siden de fikk en del av fondet. Nå gleder vi oss til å fortsette dette konseptet, og å hjelpe andre med å få sine drømmer oppfylt, forteller, markedssjef hos Eureca engros, Jens Petter Seljebu.

Etter at de ble utvalgt, har Løkkeberg Vartdal og Espeland tatt henholdsvis gull og sølv i «Årets unge kokk 2019», Pettersen tatt gull i «Årets sjømatkokk 2019», og Falkensten og Espeland tatt gull i OL sammen med kokkelandslaget i februar i år.

Juryen

Dette er juryen som skal avgjøre hvem som skal få en del av Eureca-fondet i 2020.

Christer Rødseth, kjøkkensjef på Vaaghals

Nina Borgen, markedssjef hos Asko Norge

Jonas Werner Andersen, kategorisjef i Asko Servering

Thomas Ekenes-Fosback, KAM hos Unilever

Ida Juliane Havnås, styreleder hos Eureca engros AS

Torkel Stensrud, daglig leder hos Eureca engros AS

Hvem kan søke?

Eureca engros oppfordrer alle som trenger hjelp med noe relevant til faget å søke. Fondet kan hjelpe med sponsorat, utdanning, utstyr, kurs eller til en helt sprø idé. Her er ingen drøm for stor eller for liten. Det viktigste er å vise lidenskap for matlaging.

– Vi vil at alle som tenker at de fortjener eller ønsker hjelp til å komme litt nærmere å få oppfylt sine drømmer søker. Alt fra de som har store drømmer, til de som har et konkret mål. Som i fjor har vi en god miks av jurymedlemmer til å se gjennom søkermassen, og vi gleder oss til å oppfylle årets utvalgtes drømmer, sier Seljebu.

Eureca engros oppfordrer alle som trenger hjelp med noe relevant til faget å søke. Fondet kan hjelpe med sponsorat, utdanning, utstyr, kurs eller til en helt sprø idé. Her er ingen drøm for stor eller for liten. Det viktigste er å vise lidenskap for matlaging.

– Vi vil at alle som tenker at de fortjener eller ønsker hjelp til å komme litt nærmere å få oppfylt sine drømmer søker. Alt fra de som har store drømmer, til de som har et konkret mål. Som i fjor har vi en god miks av jurymedlemmer til å se gjennom søkermassen, og vi gleder oss til å oppfylle årets utvalgtes drømmer, sier Seljebu.

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca