
Verdens beste restaurant ligger i New York
New York-restauranten Eleven Madison Square topper The Restaurant Magazine/S. Pellegrinos 2017-liste over de beste restaurantene i verden (TheWorlds50Best). Selv om Maaemo faller på listen, er den fortsatt på listen over de 100 beste restaurantene i verden.

Den eneste norske på listen, Maaemo, faller 18 plasser ned på listen sammenlignet med i 2016 (61. plass), og er nå nummer 79, for øvrig samme plassering som Oslo-restauranten hadde i 2014. I 2015 ble det 64. plass.
Det er The Restaurant Magazine i samarbeid med S. Pellegrino og Acua Panna som årlig utarbeider listen «The World's 50 Best Restaurants», en liste som for øvrig inneholder 100 restauranter… Listen genereres ut fra tilbakemeldingene fra 900 smaksdommere i løpet av året som har gått.
Tar fallet med ro
I 2016 satte Maaemo «pers» og norsk rekord ved å bli nummer 61 på listen. Som de foregående årene, er restauranten alene om å representere Norge på listen. Totalt er det fem nordiske restauranter blant de 100 beste, tre danske, en svensk og en norsk restaurant. Geranium, som ledes av Rasmus Kofoed, havner i 2017 på en meget sterk 19. plass, og er ifølge listen den 10. beste i Europa.
Kjøkkensjef Esben Holmboe Bang på Maaemo tar listefallet med knusende ro.
– Marginene er veldig små, det må man forstå. Jeg sier det samme i år som jeg sa i fjor: Jeg er fullstendig likeglad til hvilket nummer vi er på. Hvis man ser på det store bildet, er vi på listen over de 100 beste restaurantene i verden. Det blir bare tull å snakke om hvilken plass man havner på, om det er nummer 71 eller 60. Det er uansett hyggelig å havne på samme liste som alle disse dyktige folkene, sier kjøkkensjefen til DN.no.
Her er listen
Dette er de 100 beste restaurantene i verden, ifølge nettstedet Theworlds50best.com (nordiske restauranter uthevet):
1) Eleven Madison Square, New York, USA
2) Osteria Francescana, Modena, Italia
3) El Celler de can Roca, Girona, Spania
4) Mirazur, Menton, Frankrike
5) Central, Lima, Peru
6) Asador Etxebarri, Axpe, Spania
7) Gaggan, Bangkok, Thailand
8) Maido, Lima, Peru
9) Mugaritz, San Sebastian, Spania
10) Steierreck, Wien, Østerrike
11) Blue Hill at Stone Barns, Pocantico Hills, USA
12) Arpége, Paris, Frankrike
13) Alain Ducasse au Plaza Athénée, Paris, Frankrike
14) Restaurant André, Singapore
15) Piazza Duomo, Alba, Italia
16) D.O.M, Sao Paulo, Brasil
17) Le Bernardin, New York, USA
18) Narisawa, Tokyo, Japan
19) Geranium, København, Danmark
20) Pujol, Mexico City, Mexico
21) Alinea, Chicago, USA
22) Quintonil, Mexico City, Mexico
23) White Rabbit, Moskva, Russland
24) Amber, Hong-Kong, Kina
25) Tickets, Barcelona, Spania
26) The Clove Club, London, Storbritannia
27) The Ledbury, London, Storbritannia
28) Nahm, Bangkok, Thailand
29) La Calandre, Rubano, Italia
30) Arzak, San Sebastian, Spania
31) Léno Paris Au Pavillon Ledoyen, Paris, Frankrike
32) Attica, Melbourne, Australia
33) Astrid y Gastón, Lima, Peru
34) De Libreje, Zwolle, Nederland
35) Septime, Paris, Frankrike
36) Dinner by Heston Blumental, Londn, Storbritannia
37) Saison, San Francisco, USA
38) Azrmendi, Larrabetzu, Spania
39) Relæ, København, Danmark
40) Cosme, New York, USA
41) Ultraviolet by Paul Pairet, Shanghai, Kina
42) Boragó, Santiago, Chile
43) Reale, Castel di Sangro, Italia
44) Brae, Birregurra, Australia
45) Den, Tokyo, Japan
46) La'Astrance, Paris, Frankrike
47) Vendome, Bergisch Gladbach, Tyskland
48) Restaurant Tim Raue, Berlin, Tyskland
49) Tegui, Buones Aires, Argentina
50) Hof van Cleve, Kruishoutem, Belgia
57) Fäviken, Järpen, Sverige
79) Maaemo, Oslo, Norge
87) Per Se, New York, USA
94) Kadeu, København, Danmark
Her finner du listen over de 50 beste i verden
Her finner du alle mellom nummer 51 og 100 på listen
Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)
Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her
«The World's 50 Best Restaurants»
Restaurantlisten utarbeides årlig av britiske Restaurant Magazine i samarbeid med S. Pellegrino, og ble utgitt for første gang i 2002.
Dommere fra hele verden er med på å kåre restaurantene.
Jurymedlemmene består av journalister, kokker, restauratører og anmeldere, som er fordelt på 27 regionale juryer.
Du kan lese mer om hver enkelt restaurant på Theworlds50best.com