Liselotte Bjelke og Hundsund skolerestaurant fikk Matomsorgsprisen i 2016. (Foto: Morten Holt)

Har du en kandidat til Matomsorgsprisen 2016?

I år skal Matomsorgsprisen deles ut for 11. gang. Prisen deles ut til fagpersoner i kantiner eller institusjoner som gjør en forskjell.

Publisert

Har du en kandidat til den anerkjente prisen, er siste frist for innsending i år satt til 1. juli. Legg merke til datoen; den er satt mye tidligere år.

Send til post@matomsorg.no.

Sentrale personer i Hundsund skolerestaurant, som ble tildelt Matomsorgsprisen i 2015. Fra venstre daglig leder Liselotte Bjelke, styreleder Bente Tangstad-Juul og kjøkkensjef Tom Christian Engeli. (Foto: Morten Holt)

En hyggelig ramme rundt måltidet

Matomsorg er ikke bare å tilby et måltid. Matomsorg dreier seg om helhet. Det dreier seg om at rammen rundt måltidet er hyggelig, at måltidet er vel tilberedt, med utgangspunkt i gode råvarer og ernæringskunnskap. Det dreier seg om å ønske sine gjester eller pasienter vel. Juryen er ute etter de særdeles gode eksemplene.

Kjenner du noen som gjør en ekstra innsats for god matomsorg i institusjoner eller kantiner? Send ditt forslag med begrunnelse til post@matomsorg.no. Du finner også informasjon, vedtekter og aktuelle skjemaer på Matomsorg.no.

Matomsorgsprisen 2015 er tildelt Hundsund skolerestaurant v/Liselotte Bjelke (nummer to fra høyre). Ellers fra venstre Bente Tangstad-Juul (styreleder for Hundsund skolerestaurant), Elisabeth Rusdal Kvinne og familieforbundet) og kjøkkensjef på Hundsund skolerestaurant, Tom Christian Engeli. (Foto: Morten Holt)

Les også: Matomsorgsprisen 2015 til skolematpioner

Dette ser juryen etter

Juryen ser etter kandidater som:

* bedrer kvaliteten på måltidet med tanke på råvarer og ernæring

* ser nytten og viktigheten av å ha trivsel rundt måltidet

* gjør nyskapende arbeid som kan komme hele kokkfaget til gode

* aktivt sørger for å heve og utnytte medarbeidernes kompetanse

* systematisk arbeider for et godt arbeidsmiljø

Lik og følg gjerne magasinet Horeca/nettstedet Horecanytt.no på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Matomsorgsprisen

Bak Matomsorgsprisen står Kost- og ernæringsforbundet og fagbladet Horeca/Horecanytt.no. Hensikten er å støtte og motivere fagpersoner som bidrar til nyskapning og kvalitetsheving innen matomsorg.

Prisen består av et kunstverk av polsk-israelske Zamy Stenovitz (1951-2000), et stipend på 30 000 kroner, samt et originaldesignet diplom.

Prisen deles ut på høsten hvert år i forbindelse med Tines fagseminarer.

Du kan lese mye mer om Matomsorgsprisen her

Du finner ellers vedtekter og skjemaer på Matomsorg.no

Disse har fått Matomsorgsprisen

2006: Albert Brouwer, Sunndal kommune

2007: Harald Birkeland, ISS Catering

2008: Janicke Gurijordet, Nøtterøy sentralkjøkken

2009: Gunnar Kvamme, St. Olavs Hospital

2010: Henning Stordal, Fazer Food Services

2011: Heracleum bo- og servicesenter, Tromsø

2012: Nils Terje Tangnes, Steffensrud Rehabiliteringssenter, Vestre Toten

2013: Bærum Storkjøkken v/Hanne Hagen-Jensen

2014: Bjørn Erik Vangen, Fosen folkehøgskole

2015: Hundsund skolerestaurant v/Liselotte Bjelke

 

 

Powered by Labrador CMS