Forsiden på den sjette utgaven av Horeca i 2024.
Forsiden på den sjette utgaven av Horeca i 2024.

Årets siste Horeca-magasin ligger snart i postkassa

Årets siste magasinutgave av Horeca er nå på vei til abonnentene. He kan du se hva du kan lese om i denne utgaven.

Forsiden på den sjette utgaven av Horeca i 2024.
Forsiden på den sjette utgaven av Horeca i 2024.

Som du kan se av forsiden på denne utgaven, er akevitt i alle former viet flere sider i juleutgaven av Horeca.

Her kan du lese om mange forskjellige akevitt-typer, og også hvordan du kan bruke akevitt som en utmerket ingrediens i cocktails og drinker.

Foruten akevitt, finner du også flere sider med whisky og portvin. Sistnevnte har sin desiderte høytid i førjulstiden.

Les mer i Horeca nummer 6 2024

En av få norske kommersielle vinprodusenter

Vinproduksjonen i Norge er i vekst, og det er ventet at den vil øke mye mer med de klimaendringene, som vil føre til varmere være i kalde nord.

Vinrankene ble egentlig plantet for at innehaverne av gården, May Tove og Erik Lindås, skulle ha noe å hvile øynene på. 

Nå er Skudeneset Gaard i Søgne utenfor Kristiansand en av Norges ledende vinprodusenter.

Les mer om Skudeneset Gaard i Horeca nummer 6 2024

Matomsorgsprisen 2024

Nylig ble Ronny Nilsen tildelt Matomsorgsprisen 2024. 

– Årets vinner er et fyrtårn i bransjen, sa juryleder Ivar Villa under utdelingen.

Kjøkkensjef på NKS Olaviken, Ronny Nilsen, har vært nominert til prisen tidligere, og i år skulle det altså bli hans tur. Han ble den 19. vinneren av prisen.

Les mye mer om Matomsorgsprisen 2024 i Horeca nummer 6 2024

Typebedrift

Nordlændingen er den eldste baren i Harstad. Borislav Zarkov driver et sted med tradisjoner, og med to helt forskjellige kundegrupper. 

Onsdag er det karaoke og 18-årsgrense. Zarkov løser aldersproblemene med å gi 18-åringen og 20-åringen forskjellige glass.

– Nulltoleranse og godt vakthold, sier Zarkov. Det er hemmeligheten bak å klare å drive bar og brun pub med 18-årsgrense uten å havne i trøbbel med politiet eller skjenkekontrollen.

Nordlændingen er typebedrift i Horeca nummer 6 2024

Horecabransjens Ærespris

Horecabransjens Ærespris er bransjens høyeste utmerkelse. Har du en kandidat til prisen i 2025?

Prisen skal deles ut på Umami Arena på Nova Spektrum (tidligere Norges Varemesse) i mars 2025.

I 2023 fikk konserndirektør for Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, «Horecabransjens Ærespris». Den avdøde hotellmannen Jan E Rivelsrud (2014) og kokkene Arne Brimi (2017) og Bent Stiansen (2020) har også blitt tildelt prisen.

Nominer din kandidat til morten@askmedia.no.

Les mer om kriteriene til prisen i Horeca nummer 6 2024

Dyrker is på gården

Andre dyrker korn, poteter eller kål hjemme på gården. 

Thomas Orderud fyller heller låven med is. Den blir til både hoteller og luksuriøse cocktails.

Les mer om DesignIce i Trøgstad i Horeca nummer 6 2024.

Flotte chardonnayer utenfor allfarvei

Årets Chardonnay-nyheter fra polet byr på gode kjøp, fylde og mineraler, perfekte til vinterens sjømat, fra kremete skalldyrsauser til torsk i smørsaus og lutefisk.

Det blir ofte til at det er chardonnayen som havner på bordet når vinterens fisk- og skalldyrsretter serveres. Aromatisk sett er druen perfekt, med aromaer av eple og sitron som kler smørsaus på en unik måte.

Les mer i Horeca nummer 6 2024

NM-vinneren er portrettert

I september vant Håvard Onsøyen NM i kokkekunst, og nå er det også kjent at han blir vår neste kaptein på seniorkokkelandslaget – etter Sebastian Myhre.

Les portrettet med Håvard Onsøyen i Horeca nummer 6 2024

Andre større artikler

Du finner også en rekke andre større artikler i denne utgaven.

Du kan blant annet lese mer om Twinings Best Breakfast (kåringen av landets beste hotellfrokost), Bocuse d’Or 2025, som er like rundt hjørnet, om Umami Arena, som arrangeres i mars neste år, og om Sial 2024. 

Olav Thons bortgang er selvfølgelig også omtalt i denne utgaven.

Du finner også en stor artikkel om Kjøkkenservice i Kristiansand kommune, som Sørlandets største produsent til institusjoner. Her lages det 1500 middagsporsjoner hver eneste dag – året rundt.

Faste spalter

I tillegg til en rekke andre små og mellomstore artikler, er det som vanlig masse lesestoff i de faste spaltene Nytt om navn, Bransjenytt, Norden rundt, Verden rundt, Produkter og Horecakalenderen.

God lesning!

Lik og følg gjerne magasinet Horeca på Facebook og Instagram (søkeord horecanytt)

Du kan abonnere på gratis nyhetsbrev fra magasinet Horeca/Horecanytt.no her

Her kan du abonnere på magasinet Horeca

Powered by Labrador CMS