Gunnar Jensen MatlagetNordpå Det Norske Måltid 2012

Nordpå-kokk til Lyon

Kokken Gunnar Jensen, som tok hjem gullet i Det Norske Måltid med Region Nordpå, blir daglig å se bak grytene på den norske standen under Sirha-messen under Bocuse d’Or. – Denne gangen skal jeg ikke konkurrere, smiler Jensen. Jensen er til vanlig Teaterchef på Kulinarisk teater på Vertshuset Skarven i Tromsø.

Publisert

Gunnar Jensen er til vanlig Teaterchef på Kulinarisk teater på Vertshuset Skarven i Tromsø.

Han ser frem til å lage norske spesialiteter av sjømat under kokkedemonstrasjonene under Sirha-messen. Den norske standen er kommet i stand på et initiativ fra klyngeorganisasjonen NCE Culinology og Måltidets Hus. Standen blir sentrum for en rekke aktiviteter før og under Bocuse d’Or i Lyon i slutten av måneden.

Ingrid til Lyon

Fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen kommer også til Lyon, og får følge av Ingrid Espelid Hovig og over 10 ordførere fra fylker og kommuner som skal heie frem kokken Ørjan Johannessen fra Austevoll og Sandefjord. Han vant Bocuse d’Or Europa i 2012 og er sammen med Julie Ekse Jenssen (Renaa Restauranter, Stavanger) favoritt til å vinne gullet.

Evigunge Ingrid Espelid Hovig blir også å finne i Lyon. (Foto: Morten Holt)

Les også: Ørjan og Julie går for norsk gull i Lyon

Den norske standen er designet av Eker design, og de to kokkene Morten Rathe og Magne Christensen fra Gastronomisk Institutt styrer kjøkkenet med en rekke profiler på gjesteplass: Gunnar Jensen, Arne Brimi, Harald Osa, Heidi Bjerkan (Slottet), Elise Liland (Slottet), Christoffer Haatuft (Per Se), Frode Selvaag (Ryfylkekokken), Anders Isager (Norsk Sjømatsenter) og Raymond Grimstad (Norsk Sjømatsenter).

Flere av de tidligere deltakerne og vinnerne vil også komme til Lyon, ledet av ingen ringere enn Eyvind Hellstrøm, Bent Stiansen (vinner Bocuse d’Or 1993) og Charles Tjessem (vinner Bocuse d’Or 2003).

Den store ordførerdelegasjonen ledes av fylkesordfører i Hordaland Tom Christer Nilsen og fylkesordfører i Rogaland Janne Johnsen.

Les også: Norge er best i Bocuse d'Or gjennom tidene

Les også: Ørjan Johannessen vant Bocuse d'Or Europe 2012

Les også: Bocuse d'Or-sirkuset til Norden igjen

Les også: Ørjan fra commis til sjefsrolle

Les også: Bocuse d'Or-seier til Geir Skeie

Les også: Norge nesten sist ut i Bocuse d'Or i Lyon

Partnere (alfabetisk)

"

Ørjan Johannessen og commis Julie Ekse Jenssen representerer Norge i Lyon nå i slutten av måneden. (Foto: Morten Holt)

Bryggeriforeningen

Figgjo

Fiskeri og kystdepartementet

Gastronomisk Institutt

Kinn Bryggeri

Marine Harvest

Norges sjømatråd

Nøgne Ø

Rogaland Fylkeskommune

Stavanger kommune

Sundbytunet

Tine

Ægir Bryggeri

Duni

Sirha-messen

Over 2200 utstillere og venter over 160 000 besøkende fra 26. til 30. januar 2013. Storhusholdningsmessen er rammen rundt Bocuse d’Or med stor arena på messen. Det er ventet over 1000 nordmenn vil besøke messen og konkurransen. Norges Ørjan Johannessen konkurrerer 30. januar.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

"

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 44. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS