TheThiefFineArt
TheThiefFineArt

Utstilling- og auksjonsåpning på Tjuvholmen

22 norske personligheter har latt seg portrettere av stjernefotograf Marcel Leliënhof. Resultatet er blitt fotoutstillingen ROM 13, som åpnet 17. april. Bildene kan ses i Tjuvholmens Skur 13 frem til slutten av mai. De auksjoneres bort på Fineart.no, der alle inntektene fra portrettutstillingen går uavkortet til Oslo Røde Kors-initiativet "Nettverk etter soning".

Publisert

– Rom 13 prosjektet har vært en intens visuell berg og dal bane, hvor jeg har hatt frie tøyler til å utfolde meg og skildre 22 spennende og sterke personligheter. Jeg har forsøkt å plassere dem utenfor komfortsonen og å se dem i en filmatisk parallell virkelighet, hvor hver enkelt får spille en rolle i en film som aldri ble lagd. Et krevende drømmeprosjekt som jeg skulle ønske jeg ikke helt var våknet fra ennå, sier fotograf Marcel Leliënhof om prosjektet Rom 13.

– Bildene til Marcel har sjel. Han har klart å fange individene i et ukarakteristisk miljø, men samtidig bevart personlighetene. Det er denne kontrasten som gjør fotografiene så spennende. Nå kan publikum ta med seg Thorvald Stoltenberg hjem og henge han opp på veggen, sier Rolf Stavnem, daglig leder fra Fineart.

Marcel Leliënhof og Aksel Hennie under fotograferingen.

Bildene i utstillingen inngår i boken Rom 13, som utgis fredag 20. april. Her forteller alle de 22 portretterte nært og ærlig om viktige valg i livet. Bak prosjektet står Oslo Røde Kors, Tjuvholmen og hotellet The Thief (åpner 2013).

De portretterte er:

Cecilia Brækhus, verdensmester i proffboksing

Bjørn Kjos, jurist, flyger og næringslivsleder

Louiza Louhibi, vinner av Fritt Ord-prisen 2012

Geir Lippestad, advokat

Johnny Risjord, miljøarbeider, tidligere straffedømt, aktiv i NES

Magne Furuholmen, musiker, komponist og kunstner

Thorvald Stoltenberg, norsk diplomat, tidligere utenriksminister

Knut Storberget, politiker og tidligere justisminister

Lena Kristin Ellingsen, skuespiller

Anbjørg Sætre Håtun, journalist og forfatter

Arne Treholt, tidligere embedsmann og politiker

Aksel Hennie, skuespiller, regissør og manusforfatter

Bente Berger, renholdsassistent, tidligere straffedømt, aktiv i NES

Karina Hollekim, foredragsholder, tidligere basehopper og frikjører

Samsaya, artist og skuespiller

Mia Leliënhof Gundersen, artist og skuespiller

Fabian Stang, tidligere lærer og advokat, ordfører

Elsa Lystad, skuespiller

Ida Maria, artist, regissør og manusforfatter

Mona Levin, journalist, forfatter og teaterkritiker

Erlend Berger Jenssen, lastebilsjåfør, tidligere straffedømt, aktiv i NES

Tooji, artist, MGP-vinner og barnevernspedagog

Du finner auksjonen her

Nettverk etter soning

Nettverk etter soning er et tilbud til tidligere straffedømte i regi av Oslo Røde Kors. Nettverk etter soning ønsker å tilby et alternativ til å søke tilbake til kriminelle miljøer. Deltakeren kobles med en frivillig fra Oslo Røde Kors. Den frivillige er samtalepartner og støttespiller for deltakeren i en overgangsfase. Etter soning får man ofte hjelp til bolig, arbeid og helse. Det som ofte glemmes, er resten av livet. Fritiden, og hvordan komme inn i nye, helt vanlige nettverk. Det tror vi hindrer tilbakefall til kriminalitet. www.nettverkettersoning.no

The Thief

Hotellet The Thief åpner i januar 2013. Boken vil komme i salg og være tilgjengelig på alle hotellets 120 rom. Portrettene og interiøret i hotellets testrom vil auksjoneres bort i Skur 13 på Tjuvholmen. Overskuddet vil i sin helhet gå til øremerkede aktiviteter for deltakerne i Oslo Røde Kors og Nettverk etter soning. For mer informasjon: www.thethief.com

Tjuvholmen

Tjuvholmen har fra gammelt av en fargerik historie, og for 300 år siden regjerte kriminelle på Tjuvholmen. Her var røvere og prostituerte, forbrytelser og forlystelser - og offentlige henrettelser. Tjuvholmen er i dag blitt forvandlet til landets fremste utstillingsvindu for norsk kunst, arkitektur og gastronomi og er byens største comeback. Portrettserien er inspirert av denne forvandlingen. www.tjuvholmen.no

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS