HeiniPetersenØsters3NETT

Går for norsk østersseier

For sju ganger norgesmester Heini Petersen er kun seier godt nok når Nordisk Mesterskap i Østersåpning går av stabelen på TanumStrand ved Grebbestad sør for Strömstad lørdag 28. april.

Publisert

Heini Petersen i aksjon i en tidligere utgave av Nordisk Mesterskap i østersåpning. Til høyre danske Simon Toensager. (Foto: Maria Petersen)

På hotellet TanumStrand, som ligger rett over svenskegrensa ved Svinesund, skal totalt 16 deltakere fra fem land være med å knive om tittelen. Og for Norge er det danskfødte Heini Petersen som står klar til dyst.

Bronse i VM

– Mitt mål er å vinne mesterskapet. Jeg blir skuffet om jeg ikke vinner, for jeg hater å tape, sier Petersen som til daglig jobber som frilanskokk. Petersen vant NM i østersåpning for første gang i 1985, og har siden den gang vunnet NM-tittelen sju ganger. I tillegg har han vunnet Nordisk Mesterskap én gang og deltatt i VM fem ganger, med tredjeplass som beste plassering.

Var med på Norske Talenter

Petersen satte personlig rekord da han åpnet hele 30 østers på to minutter og ni sekunder under Norske Talenter i 2011. Rekorden ble vist på TV, men likevel ble ikke dommerne imponerte nok til å sende Petersen videre i konkurransen.

– Forhåpentligvis gjentar jeg bragden fra Norske Talenter under Nordisk. Da må jeg forberede meg godt, og det går i bunn og grunn ut på å slipe kniver og åpne mange østers, sier han.

"

Maria Petersen er yngste deltaker i Nordisk Mesterskap i østersåpning, som arrangeres lørdag 28. april. (Foto: Privat)

Se Heini Petersen sette personlig rekord her

Som far, så datter

" Heini er ikke den eneste fra familien Petersen som er aktiv østersåpner. Datteren Maria er også blitt bitt av basillen, og er også klar for å representere Norge i nordisk. Hun har likevel litt lavere forventninger enn faren. – Jeg vil ikke komme på sisteplass. Det gjorde jeg i fjor. Målet mitt er å forbedre tiden min, sier Maria Petersen (20), som er konkurransens yngste deltaker.

Eget Østersakademi i Grebbestad

Vestsvenska Turistrådet tok initiativet til konkurransen, som ble arrangert for første gang i 2006. Konkurransen avholdes alltid i Grebbestad. Tettstedet er kjent for eksepsjonelt gode østers.

I tillegg har Grebbestad et eget Østersakademi, etablert i 2004, som bevarer og forsker på østersen.

Tidligere var det restauranten Greby`s som stilte med lokaler for konkurransen, men de siste tre årene har skjærgårdshotellet TanumStrand tatt over.

TanumStrand

Nordisk Mesterskap i østersåpning arrangeres på TanumStrand i Grebbestad.

– TanumStrand setter en veldig fin ramme rundt konkurransen, og det er et veldig hyggelig sted å lade opp til konkurransen på, sier Heini Petersen.

TanumStrand ligger et steinkast unna Grebbestad i Bohuslän i Sverige. Stedet har 262 boenheter, derav 165 hotellrom og 97 hytter. Til sammen er det 1099 sengeplasser. Event- og konferansedelen kan servere opp til 1000 personer samtidig. Hotellet har innendørs badeland, og gjestehavnen tilbyr 250 båtplasser.

Pressemelding

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS