HeiniPetersenØstersNETT

Finsk østersseier

Det klaffet ikke for Norges gullhåp i Nordisk Mesterskap i Østersåpning, Heini Petersen ble slått ut i første runde, og finske Martin Söderstrom vant. Det var et høyt nivå under Nordisk Mesterskap i Østersåpning på TanumStrand denne helga.

Publisert

Det klaffet ikke for Heini Petersen i Nordisk Mester skap i østersåpning. Her er han under en tilstelning hos Culina. (Foto: Morten Holt)

– Det klaffet rett og slett ikke denne gang. I år var det et utrolig høyt nivå på konkurransen, sier Heini Petersen fra Oslo. Han er tidligere nordisk mester norsk mester sju ganger.

Skal revansjeres

Selv om han ikke nådde opp denne gangen, har Petersen ingen planer om å gi seg med østersåpning.

– Jeg satser på å komme sterkere tilbake neste år. Det er bare å fortsette å jobbe på, sier han.

Det var Martin Söderstrom fra Finland som stakk av med førsteplassen. Simon Tonsager fra Danmark kom på andreplass, mens svenske Johan Malm sikret seg den siste plassen på pallen.

Det var to norske deltakere. Foruten Heini Petersen deltok også hans datter Maria Petersen i konkurransen.

Imponerende startliste

Finske Martin Söderstrom fra Finland vant konkurransen foran Simon Tonsager fra Danmark og svenske Johan Malm.

Konkurranseleder Peter Olofsson forteller at startlisten var fullspekket med Europas fremste østersåpnere.

– De som deltok i dette mesterskapet har vært utrolig bra. Her er det både VM- og EM-vinnere. Jeg vil anta at ti av deltakerne hadde muligheten til å hevde seg i toppen. Nivået har vært veldig høyt. De fleste av Europas aller beste østersåpnere kommer nemlig fra Skandinavia, så dette har vært en tøff konkurranse, sier Olofsson.

Trodde på dansknorske Petersen

Han hadde på forhånd store forhåpninger til dansknorske Heini Petersen.

– Jeg trodde Heini var en av dem som kunne hevde seg i toppen, men jeg er sikker på at han kommer sterkere tilbake, sier Olofsson.

Dommerne legger hovedsakelig vekt på presentasjonen, og hvordan østersen er åpnet. Er det mye skader på østersen, gir det minuspoeng. Samtidig kan deltakerne få bonuspoeng dersom de åpner den veldig pent. Tiden spiller også inn, og hvis de kjempe om å vinne 30 østers åpnes på to et halvt minutt.

Disse deltok i mesterskapet

Johan Malm - SverigeDieter Berner - SverigeHasse Johannesson - SverigeLars Karlsson - SverigeLinda Andreasson - SverigeHeini Petersen - Norge Simon Tönsager – Danmark (Nordisk mester 2011)

Jonas Tönsager - DanmarkJesper Knudsen - DanmarkJohann Schlag - FinlandMartin Söderström - FinlandAnti Lepik - EstlandMaria Brendehaug Petersen - Norway Peter Sandqvist - Sverige

Godt oppmøte

Over 400 besøkende tok turen for å se Nordisk Mesterskap på Tanum Strand.

– I år hadde vi flyttet konkurransen til en ny arena, og været har vært nydelig. Det har vært masse folk, og god stemning. Dette har det beste mesterskapet på TanumStrand til nå, sier Olofsson.

Maria Jarenfors, markedssjef for TanumStrand, for teller at det var god stemning under hele konkurransen på lørdag.

Her kan du lese mer om konkurransen og resultatene her

Nordisk Mesterskap i Østersåpning

Vestsvenska Turistrådet tok initiativet til konkurransen, som ble arrangert for første gang i 2006. Konkurransen avholdes alltid i Grebbestad, ettersom tettstedet er kjent for eksepsjonelt gode østers. I tillegg har Grebbestad et eget Østersakademi, etablert i 2004, som bevarer og forsker på østersen. Tidligere var det restauranten Greby`s som stilte med lokaler for konkurransen, men de siste tre årene har det velkjente skjærgårdshotellet TanumStrand tatt over.

Vil du holde deg oppdatert i horecabransjen?

"

Bestill et abonnement på magasinet Horeca i dag

Åtte ganger i året byr vi på masse nyttig og interessant fagstoff for deg som arbeider på alle nivåer i horecabransjen. I sin 43. årgang er Horeca den beste kanalen til bransjen gjennom magasinets systematiske og grundige dekning av hovedmålgruppene:

• hoteller, kurs-/konferanse- og andre overnattingsbedrifter

• restauranter

• barer og puber

• utesteder

• kafeer

• contract catering

• kantiner

• institusjoner

Bestill abonnement på magasinet Horeca her

Hold deg også oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev, som blir sendt ut 1-2 ganger hver eneste uke.

Meld deg på gratis nyhetsbrev her

"
Powered by Labrador CMS