PetterStordalenFotoPhilHill2
PetterStordalenFotoPhilHill2

Stordalen hedret i Monaco lørdag kveld

Petter A. Stordalen, eier og styreleder i Nordic Choice Hotels deltok denne helgen i verdens største vekstskaperkåring, Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year, i Monaco. 49 nasjonale vinnere fra hele verden deltok. Som Norges representant, mottok han både heder og trofé på scenen i Salle de Etoiles lørdag kveld. Olivia Lum, konsensjef i Hyflux Limited i Singapore gikk helt til topps og ble kåret til verdens beste vekstskaper.

Publisert

Petter A. Stordalen. (Foto: Phil Hill)

– Dette har vært en fantastisk opplevelse. Ikke først og fremst på grunn av et flott arrangement i praktfulle omgivelser, men på grunn av menneskene jeg har møtt. Å treffe og få høre historiene til verdens mest fremragende entreprenører er inspirerende, sier Petter A. Stordalen.

Første kvinnelige verdensvinner

Det er i år 11. gang de nasjonale Entrepreneur Of The Year-vinnerne møtes til verdensfinale i Monaco – og for første gang er det en kvinne som går helt til topps.

– Jeg er beæret og ydmyk når jeg står foran alle dere suksessrike vekstskapere. Jeg har mye å lære av dere alle. Takk til Ernst & Young som gir meg denne anerkjennelsen - denne prisen deler jeg med alle mine ansatte. Også må jeg få med at jeg er den peneste EOY-vinner noensinne, smilte Olivia Lum da hun stolt mottok det synlige beviset på at hun er verdens beste vekstskaper 2011.

Olivia Lum. (Foto: Ken Lennox)

– Olivias entreprenørånd og de enorme sosiale og helsemessige fordelene hennes arbeid bringer, gjør henne til en eksepsjonell vinner av World Entrepreneur Of The Year 2011, sier juryleder Tan Sri Francis Yeoh Sock Ping, administrerende direktør, YTL Group of Companies.

Olivia Lum grunnla Hyflux i 1989 med to ansatte og startkapital på US $ 15 000. I dag er Hyflux en av verdens ledende leverandører av løsninger for vannavsalting. Hyflux er børsnotert med en omsetning på US $ 450 mill, og sysselsetter mer enn 2300 mennesker i drift og prosjekter i Sørøst-Asia, Kina, India, Midtøsten og Nord-Afrika.

Energi, mot og begeistring

Stordalen startet sin karriere som jordbærselger på torget i Porsgrunn. Som 24-åring ble han Norges yngste senterleder ved CitySyd i Trondheim, før han ble viseadministrerende direktør og en av eierne i Steen & Strøm. I 1996 fikk han muligheten for å kjøpe Choice Hotels Scandinavia, som den gang besto av åtte hoteller.

– Vi har siden starten satset på menneskene og på verdiene energi, mot og begeistring. I dag har vi lykkes med å få 9250 ambassadører i våre ansatte. Å lytte og ta alle innspill på alvor er avgjørende for at vi skal utvikle konsepter som treffer, sier Stordalen.

Nordic Choice Hotels består i dag av 170 hoteller i seks land og er Nordens største hotellkjede.

25-årsjubileum

Vekstskaperkåringen feirer i år 25-årsjubileum. På årets verdensfinale har 49 nasjonale vinnere fra hele verden først og fremst blitt hedret, men også konkurrert om å bli den beste. En bredt sammensatt internasjonal jury har intervjuet alle de nasjonale vinnerne i løpet av Monaco-oppholdet.

I år deltok fire nye land for første gang; Argentina, Jordan, Mexico og Syria.

Kandidatene blir blant annet vurdert ut fra sin evne til å tenke nytt, skape vekst, oppnå gode økonomiske resultater, gjennomføre strategisk ledelse, oppnå global innflytelse, samt personlig integritet og påvirkningskraft. Mens det på nasjonalt nivå kåres vinnere i tre ulike kategorier, skal det i Monaco kun pekes ut én internasjonal vinner på tvers av bransjer og kategorier.

Pressemelding

Powered by Labrador CMS