Bjørnar Buserud6 (2)

NM med mange Nidelven-kokker

De 12 deltakerne i NM i kokkekunst 2011 er nå tatt ut. Arrangementet finner sted i Bergen 29. og 30. september. Vinneren skal representere Norge i Nordic Chef of the Year 2012. Hele åtte av de 12 deltakerne arbeider eller har arbeidet på Rica Nidelven - som virkelig dominerer deltakerlista!

Publisert

De tre beste i NM i kokkekunst 2010. Fra venstre sølvvinner Morten Rathe, gullvinner Ørjan Johannessen og bronsevinner Martin Sveian. (Foto: Morten Holt)

Nidelven sterkt representert

Som sist gang er Rica Nidelven godt representert i finalen. Da endte tre Nidelven-kokker blant de fem beste.

Carina Loftheim Merieau er klar for NM i kokkekunst. Her sammen med hotelldirektør Bjarte Gjerde og kjøkkensjef Lars Erik Vesterdal på Rica Nidelven.

Bjørnar Buserud (nummer 5 i NM i fjor), Carina Loftheim Merieau og Rune Ørsjødal representerer hotellet i NM 2011.

Men fem av de andre kokkene har også bakgrunn fra hotellet:

Både Morten Rathe (sølv i fjor, og mange år på Rica Nidelven), Martin Sveian (bronse i NM i fjor), Mathias Hauge, Nikolas Carlsen (Nå Renaa i Stavanger) og Kim André Olsen (nå Nidelvens søsterhotell Rica Bakklandet, som snart åpner) har nemlig nylig arbeidet på hotellet.

Rica Nidelven er kanskje aller mest kjent for å vinne kåringen "Norges beste hotellfrokost" år etter år.

Se hele deltakerlista lenger ned i saken

Råvarene

De 12 deltakerne skal tilberede en treretters middag.

Råvarene er satt - hovedingrediensen i forretten er Haukeli Ystil, en ferskost av geitemelk, mens hovedretten skal lages av oksehøyrygg, og desserten av norske epler.

I Bergen

Bergen Kokkenes Mesterlaug arrangerer, på vegne av Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), det 22. Norgesmesterskapet i kokkekunst.

Konkurransen foregår i år i Grieghallen i Bergen, samtidig med fagmessen A la Carte.

Bjørnar Buserud er klar for nok et NM, og er en av åtte kokker i finalen som jobber eller har arbeidet på Rica Nidelven. (Foto: Morten Holt)

I fjor vant Ørjan Johannessen NM i kokkekunst, og han skal også representere Norge i Bocuse d’Or Europe neste år og Bocuse d’Or 2013.

12 finaledeltakere

Uttakskomitéen har innstilt følgende 12 kandidater til NM, her i alfabetisk rekkefølge:

* Bjørnar Buserud (Rica Nidelven, Trondheim)

* Nikolas Carlsen (Restaurant Renaa, Stavanger)

* Sebastian Engh (Vertshuset Curtisen, Halden)

Bjørnar Buserud er klar for nok et NM, og er en av sju kokker i finalen som jobber eller har arbeidet på Rica Nidelven. (Foto: Morten Holt)

* Matthias Hauge (Ikke fast arbeidssted akkurat nå)

* Carina Loftheim Merieau (Rica Nidelven, Trondheim)

* Øystein Vallestad Næss (Jacobs Bar og Kjøkken, Bergen)

* Kim Andre Olsen (Rica Bakklandet, Trondheim)

* Cristian A. Pettersen (Charles & De, Sandnes)

* Morten Rathe (Gastronomisk Institutt, Stavanger)

* Karla Siverts (Restaurant Strand, Oslo)

* Martin Sveian (Tango Kjøkken og Bar, Stavanger)

* Rune Ørsjødal (Rica Nidelven, Trondheim)

Powered by Labrador CMS