BrainFoodToveHelgås2

Beste Brain Food-oppskrift

Tove Helgås fra Radisson Blu Hotel Ålesund vant prisen for beste Brain Food-oppskrift. Hotellkjeden Radisson Blu inviterte nylig til konkurranse hvor kokkene kjempet om utarbeide den beste sunne oppskriften.

Publisert

Vinner Tove Helgås (til venstre venstre) ved Radisson Blu Hotel Ålesund sammen med Executive Chef Cecilie Vindhammer.

Brain Food er et matkonsept som Radisson Blu har utviklet til møter og konferanser. Produktet skal bidra til å sikre at alle møtedeltakerne er friske og opplagte hele veien gjennom et arrangement.

En utsøkt vinner

I nesten to uker har kokker, som hver og en representerte sitt Radisson Blu-hotell, kjempet om den beste Brain Food-oppskriften.

Deltakerne måtte kokkelere frem et forslag til en av de gitte kategoriene; pauserett, lunsjrett eller dessert.

Retten passer både som lunsjrett og til buffet, samtidig som den bidrar med videreformidling av kjøtt i Brain Food-konseptet, sier Terje Hellebust. (Foto: Morten Holt)

– Jeg er utrolig glad og overrasket over å ha vunnet for beste Brain Food-oppskrift. Det var utrolig mange sterke kandidater som deltok, og jeg blir derfor ekstra stolt når min oppskrift falt best i smak, sier vinner Tove Helgås.

Fylt flatbiff

Juryen var meget imponert over Tove Helgås sin fylte flatbiff av svin med sopp og oliven (se oppskrift lenger ned i saken).

– Vi målte oppskriftene etter nyskapning, gjennomførbarhet på hotellene, at de var innenfor Brain Foods seks sunne grunnprinsipper og presentasjon. Vinneren av beste oppskrift skåret høyt på disse kriteriene. Retten passer både som lunsjrett og til buffet, samtidig som den bidrar med videreformidling av kjøtt i Brain Food-konseptet, sier Terje Hellebust, General Manager Radisson Blu Plaza Hotel and Regional Director i Rezidor.

Gode bidrag

Juryen fikk inn over 20 forslag i konkurransen. Oppskriftene var godt fordelt i alle kategorier. Det var de tre beste forslagene i hver kategori som ble plukket ut som finalister.

– Totalt var det fire temaer innenfor hver av de tre kategoriene. Disse var fisk, pausemat, søte drømmer eller nyskapning med lokal mat. Ved utarbeidelse av oppskriftene skulle kokkene blant annet ta hensyn til varekostnad og presentasjon, sier Hellebust.

Det var henholdsvis Raimondas Taurasevicius fra Raddison Blu Resort Trysil og Jonhild Løkken fra Radisson Blu Airport Hotel Gardermoen som fikk andre- og tredjeplassen.

Brain Foods seks hovedprinsipper:

• Mer fisk, fullkorn, egg, frukt og grønnsaker

• Primært lokale og friske råvarer

• Rene råvarer med minimal industriell prosessering

• Mindre kjøtt og alltid fettinnhold på maks 10 prosent

• Naturlig søtet og aldri mer enn 10 prosent tilsatt sukker

• Søkelys på kvalitets- og smaksopplevelser som skjerper sansene

Vinneroppskriften

Fylt flatbiff av svin med sopp og oliven. Serveres med sterk tomatragut med Borlotti-bønner.

- Fres ½ løk, ½ hvitløk og 1/2 chilli i panne (finkuttes)

- Ha på 1 dl hvitvin og reduser

- Tilsett så 2 (små) bokser hakket tomat og ½ dl kyllingkraft, kok i 20 minutt

- Smak til med fersk oregano og timian samt tabasco

- Kokte Borlotti bønner tilsettes raguen 3 min før servering

Bringebærmarinert rødløk:

-1/2 dl bringebær eddik

-1/2 dl sitronsaft

-1/3 dl sukker

- 1 rødløk i tynne båter

Bland alt sammen og la ligge tre timer før servering (blir mye bedre og finere farge om det kan ligge over 1 døgn)

Fylt flatbiff av svin

- Kutt opp 3 champignon i skiver, stek den, smak til med salt og pepper

- Hakk opp 10 grønne oliven

- Skjær tynne skiver av flatbiffen og fyll de med sopp, oliven, timian og litt revet ingefær. Bind hver enkelt med tråd (kan bruke hel svinekam også, og skjære hele på langs og fylle den, helstekes, om man skal ha buffet).

- Ha salt og pepper på biffene før de går i ovnen

- Stekes 8-10 min på 180 grader (avhengig av størrelsen)

-Del biffen i to før servering og anrett på tomatraguten. Topp kjøttet med bringebærmarinert rødløk.

- Legg noen biter fersk ananas ved siden av

Kan også serveres på tallerken med ruccola salat med gresskarkjerner

Powered by Labrador CMS