LysskulpturContinental

Lysskulpturer rammer inn Continental

To lysskulpturer lik lysende søyler, laget av billedkunstner, Calina Pandele Yttredal innrammer inngangen til Hotel Continental og gir den et monumentalt preg. Tilpasset byggets arkitektur og identitet, er lysskulpturene utformet i en innovativ teknikk – som tredimensjonale malerier i byrommet.

Publisert

To lysskulpturer lik lysende søyler, laget av billedkunstner, Calina Pandele Yttredal innrammer inngangen til Hotel Continental i Oslo.

"I et samspill av farge og lys vil skulpturenes uttrykk variere i forhold til døgn og årstider. Motivet forvandles i mange fargenyanser når lyset skifter karakter. Treets symbolikk, livets tre, binder sammen sykluser i naturen og i menneskets liv. De nordiske mytene forteller at de første menneskene Ask og Embla ble skapt fra verdenstreet Yggdrasil. Trær forgrener seg, strekker seg mot himmelen og betyr vekst. De er også et nøkkelord i vår kamp mot klimaendringene", heter det i en pressemelding fra Led Nordic.

Motivene representert i skulpturene ”Connections across time and space” er hentet fra bestemte trær fra Slottsparken.

Motivene representert i skulpturene ”Connections across time and space” er hentet fra bestemte trær fra Slottsparken, men verkene rommer mange betydninger. De lever og kommuniserer med omgivelsene, og er ment å gi publikum en unik opplevelse, enten på vei inn eller ut av hotellet, eller kanskje bare i forbifarten.

Konstruksjon med integrert LED-lys

LED-lys er miljøvennlig, har lang levetid og er vedlikeholdsfritt. Lysskulpturens konstruksjon og lysinstallasjon er utviklet av LED-Nordic AS, en belysningsimportør og utvikler av LED belysning som har blant annet spesialisert seg på belysning av akrylglass.

Lysskulpturens dimensjoner er H2000 x B800 mm. Aluminiumsprofiler lakkert med matt svart danner en ramme med diameter på 89 mm. De har en unik konstruksjon som gjør dem robuste. Midten av lysskulpturen består av en 3 lags ”sandwich løsning” med svart matt lakkert aluminium i ytterkant. En 12 mm klar akrylglassplate er festet her med avstandstykker.

I toppen av lysskulpturen er det bygget inn en LED Wall Wash 18 W med 45 grader vinkel. Denne kaster lys ned på kunstverket malt med iridiserende farger. Når lyset treffer den helt spesielle malingen vil man oppleve en fargeskiftende effekt. Baksiden av skulpturen fylles av kunstnerens signatur, som et ornamentalt, organisk element.

Unik teknikk med iridiserende maling på akrylglass

Teknikken Yttredal anvender med iridiserende farger på klar eller frostet akrylglass skiller seg ut fra tradisjonelle teknikker. Den iridiserende malingen, blandet med ulike transparente medier, inngår et samspill med lyset i omgivelsene og forandrer fargekonstellasjonen, enten påvirket av dagslys eller kunstig lys. Det oppstår vekselvis eller samtidig skiftning mellom gjennomlyst transparent farge som i et glassmaleri, og/eller reflektert farge med refleksjoner fra omgivende lys på verkets overflate.

Verket fremstår forskjellig også etter betrakterens posisjon. Selv om den er tredimensjonal, forblir lysskulpturen luftig og immateriell.

Den fungerer både med dagslys og kunstig lys, ute så vel som inne, og egner seg spesielt godt til utsmykning for eksempel i bedrifter. Den kan tilpasses ulike spesifikke steder samtidig som den kombinerer estetikk og funksjon.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS