HolmenkollenSki-VM
HolmenkollenSki-VM

Her er de 55 sertifiserte VM-restaurantene

Norsk matkultur, norsk mat, norske restauranter og kokker markedsfører seg på beste vis under ski-VM i Oslo, som er en gylden mulighet til å vise utenlandske gjester det gode mangfoldet av norsk mat. Blant annet er 55 restauranter i Oslo-området blitt sertifisert som VM-restauranter. Kravet er at det blir servert mat med norsk vri.

Publisert

Holmenkollen. Eat Norway-logoen på den store lysstavlen nede til venstre i bildet. (Foto: Morten Holt)

I Holmenkollen blir du over alt møtt av Eat Norway-logoen, med de samme fargene som logoen for ski-VM, som nå pågår i Oslo, og som allerede har sikret Norge sin første gullmedalje (Marit Bjørgen på torsdagens individuelle sprint). Ved inngangen til alle restaurantene finner du logoen med ”Approved restaurant”.

Saken fortsetter under bildet

Et mål med dette matprosjektet er å skape begeistring og matglede hos både norske og utenlandske gjester under ski-VM, som her under første dag av årets VM i kollen. (Foto: Morten Holt)

Skape begeistring og matglede

– Et mål med dette matprosjektet er å skape begeistring og matglede hos både norske og utenlandske gjester under ski-VM, sier Harald Osa i Stiftelsen Norsk Matkultur.

De 55 sertifiserte restaurantene vil møte gjestene med sitt eget utvalg av retter. Derfor finner du også noen utenlandske restauranter på listen, restauranter som har laget sin norske vri på sine pakistanske, indiske eller kinesiske restaurant. De kaller det bruk av ”norske råvarer i kinesisk drakt”.

Norsk mat i sentrum

I Spikersuppa i Oslo sentrum er det satt opp en nordisk landsby med telt og boder, der du kan kjøpe små smaksprøver på norske spesialiteter fra alle kanter av landet.

Hamar Catering står for øvrig for cateringen til alle de frivillig, i publikumstelt, VIP-telt og i mediakafeen.

55 sertifiserte VM-restauranter

Her er listen over de 55 sertifiserte restaurantene (i alfabetisk rekkefølge)

Alfred Restaurant, Nobels Fredssenter

Argent Fine Dining, Operaen

Brasserie Blanche, Nobels Fredssenter

Brasserie Hansken, Akersgata

Bølgen & Moi, Briskeby

Bølgen & Moi, Høvikodden

Bølgen & Moi, Tjuvholmen

Café Christiania, Nedre Vollgate

Café Skansen, Rådhusgata

Café Sorgenfri, Aker Brygge

Carls Kjøkken og Bar, Grensen

Collets Café, Colletsgate

Cru Vin & Kjøkken, Industrigaten

D/S Loiuse Restaurant & Bar, Aker Brygge

Dinner Restaurant, Stortingsgaten

Druen Restaurant & Vinbar, Aker Brygge

Eataly Ristorante, Aker Brygge

Ekebergrestauranten, Kongsveien

Engebret Café, Bankplassen

Gamle Raadhus Restaurant, Nedre Slottsgate

Grand Café, Grand Hotel, Karl Johans gate

Haga Restaurant, Østerås

Julius Fritzner, Grand Hotel, Karl Johans gate

Kafé Oslo, Litteraturhuset

Kaffistova, Rosenkrantz gate

Klosteret Restaurant, Fredensborgveien

Lofoten Fiskerestaurant, Aker Brygge

Lysebu Restaurant, Lysebuveien

Markveien Mat & Vinhus, Torvbakkgata

Mehfel, Kirkegata

No 1 Seafood Experience by Geir Skeie, Bankplassen

Nobilis, Josefinesgate

Nodee Asian Cooking, Middelthuns gate

Olympen Mat & Vinhus, Grønlandsleiret

Oro Restaurant/Orobar & Grill, Tordenskioldsgate

Oslo Spiseforretning, Oslogate

Pascal, Henrik Ibsens gate

Pascal, Tollbugata,

Pascal, Ullevålsveien

Restaurant Eik, Universitetsgata

Restaurant Eik Annen Etage, Hotel Continental

Restaurant Fjord, Kristian Augustsgate

Restaurant Havsmak, Henrik Ibsensgate

Sanguine Brasserie, Operaen

Spisestedet Feinschmecker, Balchens gate

Statholderens Mat & Vinkjeller, Rådhusgata

Statholdergaarden, Rådhusgata

Stortorvets Gjæstgiveri, Grensen

SW20, Solligata

Theatercaféen, Hotel Continental

Tjuvholmens Sjømagasin, Tjuvholmen

Vertshuset Østkantfolk, Heimdalsgata

Vognmand Nilsen, Rubina Ranasgate

"

Relaterte artikler