Tre beste NM kokkekunst 2010 (12)

Nidelven dominerer NM

Rica Nidelven har virkelig festet grepet som NM-hotellet fremfor noen. Hele åtte av de 12 finalekokkene i NM i kokkekunst 2011, som arrangeres i Bergen i slutten av september, arbeider eller har arbeidet på hotellet i Trondheim.

Publisert

De tre beste i NM i kokkekunst 2010. Fra venstre sølvvinner Morten Rathe, gullvinner Ørjan Johannessen og bronsevinner Martin Sveian. (Foto: Morten Holt)

De 12 deltakerne i NM i kokkekunst 2011 ble tatt ut nå i sommer. Arrangementet finner sted i Bergen 29. og 30. september, og vinneren skal representere Norge i Nordic Chef of the Year 2012.

Nylig vant Martin Sveian (tidligere Rica Nidelven) årets utgave av konkurransen.

Nidelven over alt

Rune Ørsjødal fra Rica Nidelven var nylig norsk deltaker i Linie Award 2011. Nå er han klar for NM i kokkekunst - sammen med med mange kolleger fra hotellet. (Foto: Heidi Fjelland)

Nåværende og tidligere kokker på Rica Nidelven dominerer deltakerlista. Åtte av kokkene har nemlig erfaring fra hotellet.

Bjørnar Buserud (nummer 5 i NM i fjor), Carina Loftheim Merieau og Rune Ørsjødal representerer hotellet i NM, men også Morten Rathe (sølv i fjor, og mange år på Rica Nidelven), Martin Sveian (bronse i NM i fjor), Mathias Hauge, Nicolas Carlsen og Kim André Olsen (nå Nidelvens søsterhotell Rica Bakklandet, som snart åpner) har bakgrunn på hotellet, som kanskje er aller mest kjent for å vinne kåringen "Norges beste hotellfrokost" år etter år.

I september 2010 endte tre av Nidelvens kokker blant de fem beste da NM i kokkekunst ble arrangert i Trondheim Spektrum.

Råvarene

De 12 deltakerne skal tilberede en treretters middag.

Råvarene er satt - hovedingrediensen i forretten er Haukeli Ystil, en ferskost av geitemelk, mens hovedretten skal lages av oksehøyrygg, og desserten av norske epler.

I Bergen

Bergen Kokkenes Mesterlaug arrangerer, på vegne av Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL), det 22. Norgesmesterskapet i kokkekunst.

Konkurransen foregår i år i Grieghallen i Bergen, samtidig med fagmessen A la Carte.

Bjørnar Buserud er klar for nok et NM. (Foto: Morten Holt)

I fjor vant Ørjan Johannessen NM i kokkekunst, og han skal også representere Norge i Bocuse d’Or Europe neste år og Bocuse d’Or 2013.

12 finaledeltakere

Uttakskomitéen har innstilt følgende 12 kandidater til NM, her i alfabetisk rekkefølge:

* Bjørnar Buserud (Rica Nidelven, Trondheim)

* Nikolas Carlsen (Restaurant Renaa, Stavanger)

* Sebastian Engh (Vertshuset Curtisen, Halden)

Karla Siverts er klar for finalen i NM i kokkekunst. (Foto: Morten Hollt)

* Matthias Hauge (Ikke fast arbeidssted akkurat nå)

* Carina Loftheim Merieau (Rica Nidelven, Trondheim)

* Øystein Vallestad Næss (Jacobs Bar og Kjøkken, Bergen)

* Kim Andre Olsen (Rica Bakklandet, Trondheim)

* Cristian A. Pettersen (Charles & De, Sandnes)

* Morten Rathe (Gastronomisk Institutt, Stavanger)

* Karla Siverts (Restaurant Strand, Oslo)

* Martin Sveian (Tango Kjøkken og Bar, Stavanger)

* Rune Ørsjødal (Rica Nidelven, Trondheim)

Powered by Labrador CMS