Tor Kvarme Rosenborgbrakka1

Trivselsskaperen i Rosenborgbrakka

Kokken Tor er den store trivselsskaperen i Rosenborgbrakka på Lerkendal. Han serverer stjernene sunn frokost. Basismenyen er laget i samråd med kostholdseksperter. Tor Kvarme startet sin kokkekarriere i det militære, på Maukstadmoen etter Trandum. Han ble hjelpekokk og skiftlederassistent på mannskapskjøkkenet.

Publisert

Tor Kvarme er kjøkkenansvarlig i Rosenborgbrakka og serverer sunn frokost til stjernene. Vi skimter Steffen Iversen, Rade Prica og Erik Hoftun i bakgrunnen. Søndag 24. oktober sikret klubben sitt 22. seriegull. I helga går den siste serierunden i Tippeligaen (Foto: Nils Heldal)

I det sivile liv jobbet han mange år i matvarebutikk og endte opp som ferskvaresjef. Som godt voksen begynte han på kokk- og stuertskolen i Trondheim, og kvalifiserte seg både som kokk og servitør. Fikk et innsmett som servitør på Quality Hotel Heimdal.

Som det sosiale mennesket og det store organisasjonstalentet Tor er, ble han huket av nybakt seriemester (for 22. gang!) Rosenborg Ballklubb (RBK) som presse- og arrangementsansvarlig på kampdagene.

Da legendariske ”Rollen” (Rolf Måøy) på den berømte Rosenborgbrakka plutselig ble syk, ble han bedt om å steppe inn som kjøkkenansvarlig.

En personalkantine

I praksis er brakka en personalkantine. Som serverer hva? – Frokost til lagene (A-laget og to juniorlag) tre til fem dager i uken. Det er jo mange internasjonale spillere i stallen. Noen bor i Trondheim i kortere perioder. Det er viktig at spillerne har et solid nærings- og energigrunnlag før de entrer treningsbanen for harde økter.

Basismenyen er laget i samråd med kosteksperter. Vi justerer og supplerer litt for variasjonens skyld, men basisen står fast. Havregrøt er obligatorisk. Ellers brød og pålegg – egg, skinke og spekemat, ost og syltetøy. Masse frukt og grønnsaker. Jeg kan steke rundstykker, og lage eggerøre til spekematen. Alt i alt det vanlig og sunne som er å finne på de fleste norske frokostbord.

Spillerne spiser

– Det er normalt 20–25 spillere som spiser frokost. Når jeg har laget frokosten, har jeg også lagt grunnlaget for lunsjen, som ikke avviker særlig fra det første måltidet. Sjelden varmrett; varm lunsj er jo ikke norsk matkultur. Til lunsj er det vanligvis 70–80 som spiser, de fleste ansatte på Lerkendal. RBK er jo blitt en stor bedrift.

Erik Hamrén, som kom fra Sverige, ville ha varm lunsj. Den ble servert på Stadion, som har hypermoderne kjøkken og kurs/konferanselokaler.

Det opereres av en ekstern caterer, Inge Johnsen, kjent fra matprogram i radioen og tidligere bondelagskokk.

– Vi har et visst samarbeid, men mitt ansvarsområde er begrenset til Rosenborgbrakka som personalkantine, forteller han.

Les hele saken i Horeca nummer 7 2010

Bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS