
Norges beste småskalabedrift i 2010
Vågen gård fra Møre og Romsdal ble i går tildelt hedersprisen for beste småskalabedrift. – Denne prisen løfter oss fram og skaper et større mangfold i bransjen. I tillegg er det også et godt bevis på at småprodusenter holder toppkvalitet, sier Terje Starheim fra Vågen gård.
Marit Jerven delte ut prisen til Terje Starheim, Vågen Gård. (Foto: Johnny Syversen)

Prisen ble delt ut under Norgesmesterskapet i kjøttprodukter, som arrangeres av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund i samarbeid med Matprat, Opplysningskontoret for egg og kjøtt.
Administrerende direktør i Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund, Dag Henning Reksnes, forteller at småskalaprisen er en nyopprettet pris som har kommet fordi antall kjøttforedlere som driver småskalaproduksjon øker kraftig.
Ønsker flere produsenter
– Kjøttbransjen ønsker småskalaprodusentene velkommen. Vi ser at de gir de store og etablerte produsentene konkurranse, i tillegg til at de utvikler gode kjøttprodukter. Vi liker konkurranse og vi liker at vi blir flere som lager kjøttprodukter, sier Reksnes.
Over 400 produkter deltok i norgesmesterskapet. Det ble delt ut priser i klassene pølser, posteier, pålegg, spekemat, kjøttkaker, kjøkkenklart og ferdigmat, samt hederspriser til økologisk mat, småskalaprodusenter, nøkkelhullsmerket mat og vilt.
"Relaterte artikler
-
Vill pris til rå elgburger
Den tradisjonsrike familiebedriften Brødrene Ringstad fra Rakkestad i Østfold mottok Hedersprisen for beste viltprodukt. Brødrene Ringstad vant Hedersprisen for beste viltprodukt med sin Elgburger med bacon.
-
De beste kjøttproduktene i Norge
Med over 400 kjøttprodukter på startstreken, topptrent i smak og konsistens, var det hard kamp om medaljene og prisene i denne ukas norgesmesterskap i kjøttprodukter. I flere klasser måtte det omdømming til for å kåre en vinner.
-
Rørt til tårer av økologipris
Norgården ovnsbakt leverpostei fra Nortura mottok i går kveld hederspris for beste økologiske kjøttprodukt. Det ligger utrolig mye arbeid bak dette produktet, sier merkevaresjef Kjersti Sørby.
-
Sunn pris til stolt hane
Under NM i kjøttprodukter stakk fjørfeprodusenten Den Stolte Hane fra Gjøvik av med årets sunneste pris, Nøkkelhullsprisen. – Dette er stort og viser at produktene våre holder høy kvalitet. Vi er blitt vurdert som best i klassen av toppkvalifiserte dommere. I tillegg er det spesielt morsomt at vi får tildelt en hederspris på kyllingfilet, som er et av våre kjerneprodukter, sier kategorisjef Martin Wangen i Den Stolte Hane.
-
Strålende kjøttkveld for Nortura
Det ble en strålende kveld for Nortura under NM i Kjøttprodukter i går kveld. Fire gull, to sølv og tre bronsemedaljer ble fasiten. I tillegg fikk Norgården den høythengende hedersprisen for sin økologiske leverpostei.