Ingrid Espelid Hovig med fisk nett4

Kokebokens dag og Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010

Torsdag 3. juni og fredag 4. juni arrangeres Kokebokens dag 2010 på Hamar. Årets arrangement starter torsdag 3. juni med et matfaglig seminar, mens dagen avsluttes klokka 17.00 med utdeling av Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010 i Hamardomen på Domkirkeodden.

Publisert

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010 deles ut på Hamar torsdag 3. juni. (Foto: Morten Holt)

– Årets fagseminar har med seg aktører og miljøer med fokus på spenstige satsninger hvor kompetanse og kunnskap om godt mathåndverk og gode råvarer har stor betydning. Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010 har valgt tematikken ildsjeler i nærmiljøet med fokus på hvem som har vært med å sette tydelige matkulturelle spor i by eller bygd, samt som med entusiasme har kjempet for hjemlige mattradisjoner og de gode norske råvarene, opplyser Ole Christian Tilset i Hedmark Kunnskapspark.

Innledere

Blant innlederne på fagseminaret nevner vi Einar Risvik (Nofima Mat og styreleder i Ny Nordisk Mat), Ole Anton Hoel (prosjektleder for Mat fra Toten), Brith Bakken (driver av Briths matgleder), matjournalist Andreav Viestad, Eddie Eidsvåg og Heidi Skifjell (leder for Finnøy Næringshage)

45 nominerte

Det er nominert 45 matfaglig sterke og engasjerte personligheter til årets pris. De kommer fra hele landet.

Årets jury består av Olav Ullern (fra Landbruks- og matdepartementet), Tove Diesen (matjournalist og kokebokforfatter), Sigrunn Hernes (fra Universitet i Agder ) og Liv Gregersen Kongsten (fra Faglig Matråd).

Gunnar Kvamme fikk Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris i 2009, samme år som han også fikk Matomsorgsprisen. (Foto: Morten Holt)

Kvamme i fjor

I 2009 var det Gunnar Kvamme som fikk prisen, mens ett av årets jurymedlemmer, Tove Diesen fikk prisen i 2008.

Les også: Gunnar Kvamme fikk Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2009

Les også: Tove Diesen fikk Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2008

Tidligere prisvinnere:

1994 - Mag.art. Astri Riddervold

1995 - Professor Jan Raa

1996 - Dr. med. Ingvar Hjermann

1997 - Kulturjournalist Henry Notaker

1998 - Kokk Arne Brimi

1999 - Matjournalist / husstellærer Aase Strømstad

2000 - Produsent Arnt Harald Stange

2001 - Konsulent / husstellærer Liv Gregersen Kongsten

2002 - Journalist Borghild Fiskå

2003 - Kokk Harald Osa

2004 - TV-kokk Wenche Andersen

2005 - Lærer i tradisjonsmat Bodil Nordjore

2006 - Høgskolelektor i heimkunnskap Gerd Tomter Løvaas

2007 - Osteprodusent Pascale Baudonnel

2008 - Tove Diesen

2009 - Gunnar Kvamme

Bedriftsbesøk

Arrangementet på Hamar fortsetter fredag 4. juni. Da inviterer Simenstad gard, Bryhni Søndre og fiskeforretningen Knutstad & Holen AS til matkulturelle historier og opplevelser.

– Her gis du som deltaker muligheten til å få bedre kjennskap til bakerovnens muligheter utover bakst, lære deg å tilberede godt kjøtt i kokegroper og bli bedre kjent med Norges beste fiskeforretning, melder Tilset.

Les mer om Kokebokens dag og Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris 2010 her

Du kan også da kontakt med Ole Christian Tilset i Hedmark Kunnskapspark for mer informasjon.

"
Powered by Labrador CMS