Petter Beyer vinner Linie Award 2009-2

Kjemper om å bli Årets Sjømatkokk 2010

Seks kokker skal førstkommende lørdag kjempe om tittelen Årets sjømatkokk 2010 under Bergen Matfest lørdag. Konkurransen finner sted på Nye Zachariasbryggen i Bergen. Det blir Bergen mot resten av landet. Tre kokker kommer fra Bergen-restauranter, en fra Sandefjord, en fra Halden og en fra Trondheim.

Publisert

Petter Beyer, som vant Linie Award 2009, er en av seks kokker som i helgen skal konkurrere om å bli Årets Sjømatkokk 2010. (Foto: Morten Holt)

Årets deltakere er:

Petter Beyer – Jacobs Apartments, Bergen

Sondre Bruvik – Mathuset Solvold, Sandefjord.

Morten Tungesvik – Søtt og Salt Restaurant, Bergen

Sebastian Eng – Vertshuset Curtisen, Halden

Nikolas S. Carlsen – 5b ord, Trondheim

Simon Grotøy – Smauet Mat- og vinhus, Bergen

I fjor var det Christer Foldnes fra Søtt og Salt i Bergen som ble Årets Sjømatkokk under Bergen Matfest. Også i år har restauranten med en deltaker, nemlig Morten Tungesvik.

Årets Sjømatkokk 2009: Vinner Christer Foldnes flankert av Inge Andre Sørensen (2.plass) og Einar Blokhus (3.plass).

Les også: Christer Foldnes ble Årets Sjømatkokk 2009

Les også: Vallestad Næss ble Årets Sjømatkokk 2008

Mystery Basket

Konkurransen gjennomføres etter Mystery Basket-prinsippet, det vil si at kokkene ikke får vite hvilke ingredienser de skal bruke før konkurransen er i gang. Konkurranse deltakerne får utdelt råvarer til tre forskjellige fiskeretter. Deltakerne skal produsere fire kuverter av hver rett.

De valgte råvarene er på sitt beste for denne årstiden. Publikum kan følge kokkene og deres kreative påfunn og ingenting er planlagt på forhånd.

Stor interesse

Interessen for å delta i konkurransen har vært stor.

– Etter innledende runder står vi igjen med seks deltakere fra hele landet. De har et svært høyt nivå, og skal bryne seg fremfor et dommerpanel bestående av svært erfarne og kvalifiserte kokker, heter det i en melding fra arrangøren.

Årets Sjømatkokk 2010 arrangeres av Norsk Sjømatsenter i samarbeid med Norges Kokkesmesteres Landsforening, Bergen Kokkenes Mesterlaug og i samarbeid med Eksportutvalget for fisk

"
Powered by Labrador CMS