Skeie smaker.JPG
Skeie smaker.JPG

Salte sauser reduserer smaken av fiskeolje

Forskere ved Nofima Mat har undersøkt hvordan sauser basert på ulike grunnsmaker påvirker smaken på laks. Mens bitter saus forandrer laksesmaken mest, blir fiskeoljesmaken nesten borte når laksen blir servert sammen med en salt saus.

Publisert

Salte sauser reduserer smaken av fiskeolje. (Illustrasjonsfoto: Morten Holt)

Profesjonelle smaksdommere ved det sensoriske panelet hos Nofima Mat har testet salmalaks for seg og i kombinasjon med sure, søte, bitre og salte sauser, samt med en saus basert den femte grunnsmaken umani.

Det viser seg at laksesmaken blir mindre tydelig når fisken blir spist i kombinasjon med enten bitter, sur eller salt saus, og at den salte sausen med skalldyrkraft også reduserer fiskeoljesmaken. Det er imidlertid den bitre sausen, tilsatt sikkorisalat og grapefruktjuice, som endrer laksens smaksprofil mest.

Les hele saken på Nofima.no

"