Gunther Dahler tv Quality Ulstein Hotel Foto Per Eide Champagne
Gunther Dahler tv Quality Ulstein Hotel Foto Per Eide Champagne

Gastronomiske opplevelser i Ulsteinvik

Quality Hotel Ulstein i Ulsteinvik, som er det minste Quality-hotellet i Choice Hotels Scandinavia, satser på gastronomi med stor suksess og lønnsomhet. Oljepiren Restaurant, der det også er en egen "lekegrind" som kalles Gastronomisk Smakotek, har blitt en annerledes og spennende hotellrestaurant.

Publisert

Quality Ulstein Hotel er det minste Quality-hotellet i Choice. (Foto: Lasse Fløde)

– Vanligvis er kjederestauranter i hotell synonymt med kjedelig restauranter. Derfor satte vi som mål da vi åpnet i 2007 at vi skulle skape noe annerledes og spennende her, sier Food & Beverage Manager på hotellet, Gunther Dahler.

- Vi har satset på det rene, det lokale, det kortreiste, det nytenkende og det lekne kjøkken, hele tiden med base og søkelys på beste kvalitet og

Klippfisk tilberedes på kjøkkenet på Quality Ulstein Hotel. (Foto: Lasse Fløde)

tradisjoner. Dermed har Oljepiren Restaurant blitt en spennende hotellrestaurant som alle setter pris på, forteller han.

En lekegrind

– For i alt vi gjør, ligger den stolte mattradisjonen vi har, og vårt privilegium er å få leke med dette og gjøre det enda mer spennende.

– Vi har også vår egen ”lekegrind” som vi har kalt Gastronomisk Smakotek. Der tilbyr vi kunder og gjester inn til mer en 30 forskjellige aktiviteter og smakinger innenfor vår verden av mat og drikke. Noe som blir mer og mer etterspurt, forklarer han.

Råvareleverandører

Blant råvarene kokkene på hotellkjøkkenet arbeider med kan nevnes oster fra Undredal, Himmelspannet og Den Blinde Ku, fair trade sjokolade fra Peru og Guatemala, sjøkreps fisket av pensjonister i Nordfjorden, rabarbra fra Dimna, hjort fra Sandane, killing/geit fra Bakka, lam, villsau og spekemat fra Herøy, breiflabb og kveite fra Gjerdsvika, bær fra Valldalen, Balholm, Askøy Røykeri egne produkt og egenproduksjon av spekeskinke og pølse.

Mellom skipsverft og fotballmiljø

Hotellet ligger lengst ut i havgapet på Sunnmøre, på en øy de aller fleste forbinder med båtbygging og maritimt miljø.

Midt mellom store skipsverft og den gamle fotballstorheten Hødd på stedet Ulsteinvik ligger hotellet i all sin prakt.

Les mer om hotellet her

Mange gode tilbakemeldinger

"

Gunther Dahler er food and beverage manager på Quality Ulstein Hotel. (Foto: Per Eide)

– En ting er hva vi mener vi som jobber i dette til daglig, en annen ting er at vi fra andre i Choice får veldig gode skussmål for vårt lekre og spennende kjøkken. Jeg siterer kort en revenuemanager på hovedkontoret etter sitt besøk her hos oss: ”Her har jeg funnet den aller beste food & beverage-avdelingen i hele Choice!”, eller som vår Brand Manager i Quality, sa etter sitt besøk: ”Dette hadde jeg ikke ventet på et Quality Hotel”. Eller alle de daglige bekreftelsene som kommer fra våre internasjonale og lokale gjester: ”Skulle ikke tro at dette var en vanlig hotellrestaurant”, sier Dahler.

– Grunnen til oppturen kan oppsummeres med stolthet, lekenhet, nytenkende, kreativitet, optimisme, nysgjerrighet og vilje til å være best, mener Dahler.

Over forventet

– Når vi ser tilbake på 2009, ser vi også at vi er blant de Choice-hotellene som leverer over forventet på omsetning og kostnader. Vi ligger på topp av de fleste interne vurderinger sentralt fra Choice, selv med vår noe særegne stil i matveien, sier Dahler videre

Les hele saken i Horeca nummer 2 2010

Bli abonnent på Horeca her

"
Powered by Labrador CMS