Carls Kjøkken ledelse nett

Skandinaviske matopplevelser i Carls Kjøkken

Carls Kjøkken i Grensen er et nytt tilskudd til Oslos kulinariske miljø. Restauranten, som får beliggenhet like ved Ricas nye hotell i Oslo, Rica Hotel G20, åpner fredag 20. august 2010. Jan Erik Rivelsrud er også daglig leder for restauranten.

Publisert

Carls Kjøkken serverer retter inspirert av det nordiske kjøkken. Det vil bli brukt mye fisk og skalldyr kombinert med sesongens friske grønnsaker. (Foto: Carls Kjøkken)

Carls Kjøkken serverer retter inspirert av det nordiske kjøkken. Det vil bli brukt mye fisk og skalldyr kombinert med sesongens friske grønnsaker.

Ledelsen på Carls Kjøkken i Oslo. Fra venstre sommelier Andreas Thoren, soussjef Andreas Andersson, kjøkkensjef Christofer Bengtsson og daglig leder Jan Erik Rivelsrud.

Restaurantens ledelse plukker ut det beste fra det skandinaviske spiskammerset, og menyen vil derfor variere etter tilgang på sesongens beste råvarer.

Les også: Rica Hotel G20 åpnet

"

Det blir en spennende meny på Carls Kjøkken. (Foto: Carls Kjøkken)

Erfaren kjøkkensjef

– Med solid erfaring sørger kjøkkensjef Christofer Bengtsson for spennende retter basert på det nordiske kjøkken. Kjøkkenet og sommelieren hos Carls har tidligere hentet sin inspirasjon fra steder som Sketch (1* Michelin) i London, One Lombard Street (1* Michelin) i London, Water Grill (1* Michelin) i Los Angeles, Bradley Ogden (1* Michelin) i Las Vegas, Haga (1* Michelin) på Østerås, Bagatelle (2* Michelin) i Oslo, Baltazar i Oslo og Tenuta San Pietro i Toscana i Italia, opplyser daglig leder for nyskapningen, Jan Erik Rivelsrud.

Menyen vil variere etter tilgang på sesongens beste råvarer.(Foto: Carls Kjøkken)

Han skriver videre i pressemeldingen: ”Bengtsson har tidligere laget menyer som blant annet Aftenposten har gitt terningkast 6. Hos Carls vil du ikke finne husmannskost, men du vil finne moderne varianter av kjente tradisjonelle retter”.

Vidtfavnende vinliste

En god vin gjør god mat enda bedre, og på Carls har man valgt ut viner som best harmonerer med rettene som serveres. Vinlisten er vidtfavnende. Mindre produsenter fra alle verdenshjørner gir dimensjon.

Hos Carls vil du ikke finne husmannskost, men du vil finne moderne varianter av kjente tradisjonelle retter. (Foto: Carls Kjøkken)

– Vi tror at mat og drikke i den rette kombinasjonen skaper den fineste opplevelsen. Vi har derfor vært nøye i utvelgelsen av vinene. De fleste av dem er fra organiske eller biodynamiske produsenter, sier Bengtsson.

Blandingen av hvitt og rødt, lett og kraftfullt, kjent og ukjent, er med på å bidra til mangfold.

– Vår nysgjerrighet, og den glede vi finner i vin, gjør at vi gjerne overrasker med uventede og spennende smakskombinasjoner, sier Bengtsson.

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS