Morten Rathe saus

Juniorkokkene forbereder seg godt

Under ledelse fra Geir Magnus Svae trener det norske juniorkokkelandslaget jevnt og trutt for å bli bedre. Målet er å få frem nye kokkestjerner. I november venter junior-VM i Luxembourg.

Publisert

Morten Rathe fra Rica Nidelven er en av detakerne på det norske juniorkokkelandslaget. Her fra NM i kokkekunst i Ålesund i 2009 (Foto: Helene Aarnes)

Sju gutter og en jente er med på laget. Ifølge reglementet skal deltakerne være under 23 år i konkurranseåret for å delta i junior-VM.

– De fleste på laget er mellom 20 og 22 år, og samtlige er faglærte kokker og i jobb, sier Svae til Kjøkkensjefen.

Erfaring

Den mest garvede på laget er uten tvil Morten Rathe, som har vunnet mye heder i sin stilling som kjøkkensjef på Rica Nidelven Hotel.

Geir Magnus Svae (til høyre) leder det norske kokkelandslaget for juniorer. (Foto: Morten Holt)

Hotellet har vunnet kåringen av beste hotellfrokost fem ganger på rad, og Rathe er sterkt medvirkende til suksessen. Han har også deltatt i en rekke kokkekonkuranser.

Her er deltakerne på laget:

Morten Rathe

Kjøkkensjef på Rica Nidelven Hotel i Trondheim

Fra: Trondheim

Janey Chen

Faglært kokk fra Charles & De i Sandnes, nå konditorlærling hos Pascal i Oslo.

Fra: Stavanger

Odd Ivar Haglund

Kokk, Tyrifjord Hotel i Vikersund.

Fra: Hønefoss

Adam S. Bjerck

Kokk hos Søtt & Salt i Bergen.

Fra: Bergen

Øyvind B. Dalelv

Kokk på Restaurant Eik i Oslo.

Fra: Bodø

Kim Håvard Larsen

Kjøkkensjef på De 4 Roser i Harstad

Fra: Harstad

Christian André Petersen

Kokk hos Charles & De i Sandnes.

Fra: Bodø.

Stian Lillehaug

Kokk på Statholdergaarden i Oslo

Fra: Nordmøre

Lagleder: Geir Magnus Svae, Åssiden videregående skole, Drammen.

Powered by Labrador CMS