Hallvar Ellingsen bredde2
Hallvar Ellingsen bredde2

NM i kokkekunst i gang

Nå er finalen i NM i kokkekunst i gang på Matfestivalen i Ålesund. I dag jobber seks av de 12 deltakerne, og temperaturen er høy inne på kjøkkenet i NM-teltet.

Publisert

Halvard Ellingsen er en av seks kokker som er i aksjon under NM i kokkekunst i Ålesund i dag. De seks siste skal i ilden i morgen (Foto: Helene Aarnes)

Deltakerne i finalen skal komponere den treretters meny til 12 personer.

Forretten skal bestå av minst 60 prosent torsk, Tine-produkt, blomkål, gulbeter og rød delikatesseløk. To av grønnsakene må brukes som garnityr.

Børge Brekke er med i NM i kokkekunst. (Foto: Helene Aarnes)

Livechekylling som hovedrett

Hovedretten skal bestå av minst 60 prosent Livechekylling, norske belgvekster, norsk purre og norsk hvitløk. Også her skal minst to av grønnsakene brukes som garnityr.

Desserten skal bestå av minst 60 prosent krembasert produkt, fryst element, Walrhona sjokolade, eple og fersk pasjonsfrukt.

Seks timer på seg

Nicolas Carlsen i aksjon. (Foto: Helene Aarnes)

De 12 kokkene er valgt ut på bakgrunn av en innsendt meny, komponert med 3 retter til 12 personer.

Menyen er anonymisert, og bedømt av en fagjury.

Det konkurreres for åpne tribunder, og som tilskuer har du en unik sjanse til å se landets beste kokker i arbeid.

I løpet av seks hektiske timer skal de tilberede og servere sin meny til dommerne.

Deltakerne i dag (torsdag 27. august) er:

Tommy Raanti. (Foto: Morten Holt)

* Are Nordtvedt, Oro Restaurant

* Nicolas Carlsen, Rica Nidelven Hotel

* Jo Steen, To Rom og Kjøkken

* Tommy Raanthi, NB Sørensen

* Børge Brekke, Bjørnefjorden Gjestetun

* Halvard Ellingsen, Kulinarisk Akademi, Oslo

Deltakerne i morgen (fredag 28. august) er:

* Alexander Berg, NB Sørensen (tittelforsvarer)

Les også: Alexander Berg vant NM i kokkekunst 2008

* Anders Isager, Gastronomisk Institutt, Stavanger

* Lukasz Brekke, Bergen Airport Thon Hotel

"

Petter Beyer vant Linie Award 2009. I morgen skal han i aksjon i NM i kokkekunst i Ålesund. (Foto: Morten Holt)

Les også: Lukasz Brekke, yngste deltakeren i NM i kokkekunst

* Morten Rathe, Rica Nidelven Hotel

Les også: Morten Rathe og Rica Nidelven har den beste hotellfrokosten

* Ole Erik Holmen Løkken, Tom Rom og Kjøkken

* Petter Beyer, Jacobs Bar og Kjøkken

Les også: Petter Beyer vant Linie Award 2009

"